12 km de drumuri în comuna Ciocârlia așteaptă finanțare prin PNDL

12 km de drumuri în comuna Ciocârlia așteaptă finanțare prin PNDL

Aprobate încă din vară, proiectele de investiții prin Programul Național de Dezvoltare Locală, finanțate din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale, sunt încă la stadiul de completare a documentelor. Este și cazul comunei constănțene Ciocârlia, ai cărei edili își pun speranțele în diminuarea greutăților birocratice, pentru ca proiectele lor de dezvoltare să devină realitate.
Potrivit primarului Traian Dragomir, unul dintre cele mai urgente proiecte de investiții este reabilitarea și asfaltarea a 12 km de drumuri comunale, aflate la stadiul de drumuri pietruite ori de pământ, pentru care bugetul local nu are resurse. Atât pentru realizarea asflatărilor, cât și pentru și un alt proiect deosebit de important, comuna a fost inclusă în lista celor care vor primi finanțare prin PNDL, în total peste 15 milioane de lei.
Proiectul prin care primarul Dragomir propunea reabilitarea câtorva kilometri de drumuri, cu pietruire și asfaltare, va deveni realitate. Potrivit Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, comuna Ciocârlia va primi o finanțare de 7.910.848 lei pentru modernizarea drumurilor.
Un alt proiect care va primi finanțare prin PNDL 2 este cel de realizare a rețelei de canalizare și a unei stații de epurare în comuna Ciocârlia, proiect care are prioritate, întrucât administrația locală riscă sancțiuni din partea forurilor europene în cazul în care nu se conforemază acestei cerințe. Pentru aceste investiții s-a alocat suma de 7.389.233 lei.
Primarul Traian Dragomir așteaptă acum următorul pas, anume semnarea efectivă a contractelor de finanțare cu MDRAPFE, sperând ca în primăvara anului viitor să demareze licitațiile pentru selectarea constructorilor la cele două obiective.
Cea de-a doua etapă a programului PNDL finanțează 9.500 de obiective de investiții, dintre care 2.500 de creșe și grădinițe, 2.000 de școli și 5.000 de alte obiective (din toate domeniile eligibile). Pentru aceste investiții sunt alocate fonduri în valoare de 30 de miliarde de lei, credite de angajament.

Comenteaza acest articol

css.php