16 percheziții la persoane bănuite de contrabandă cu țigări

16 percheziții la persoane bănuite de contrabandă cu țigări

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iaşi, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au efectuat 16 percheziții la domiciliile unor persoane bănuite de contrabandă cu ţigări şi constituirea unui grup infracțional organizat. Polițiștii au ridicat în vederea confiscării aproape 2.000.000 de ţigarete, 85.000 de lei şi 10.000 de euro.

La data de 27 noiembrie a.c., polițiștii de combatere a criminalității organizate din Iași, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Iași, au pus în executare 16 mandate de percheziție domiciliară și 15 mandate de aducere, într-un dosar de contrabandă cu ţigări şi constituirea unui grup infracțional organizat.

Persoanele vizate sunt cercetate sub aspectul săvârșirii, în perioada ianuarie – noiembrie 2018, a infracțiunilor de colectare, deţinere, transport, preluare, depozitare, desfacere şi vânzare de ţigări, care ar proveni din contrabandă, precum și pentru constituirea unui grup infracțional organizat.

15 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Iași pentru audieri și luarea măsurilor legale. Patru persoane au fost reţinute pentru 24 ore. În cursul zilei de astăzi, vor fi prezentate instanței, cu propunerea luării față de acestea a unor măsuri preventive.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 1.952.000 de ţigarete, 85.000 de lei, 10.000 de euro, precum şi alte documente de interes în cadrul cercetărilor.

La acțiune au mai participat polițiști de combatere a criminalității organizate din Vaslui, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași, precum și jandarmi din Iași şi Bacău.

Comenteaza acest articol

css.php