199 de candidati au lipsit la prima proba scrisa a bacului de toamna

Astăzi, 27 august 2012, s-a desfăşurat proba scrisă la disciplina Limba şi literatura română pe care au susţinut-o 1.531 de candidaţi din cei 1.730 de înscrişi. 1 candidat de la Liceul Teoretic Murfatlar care susţinea examenul la Grupul Şcolar Industrial „D. Hurmuzescu” din Medgidia a fost eliminat din examen pentru fraudă (materiale nepermise). Acesta nu mai poate participa la probele următoare şi este declarat „eliminat din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. De asemenea, nu mai are dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat şi va relua integral examenul de bacalaureat, cel mai devreme în a treia sesiune după cea în timpul căreia au fost eliminat.

La primul subiect (30 de puncte), elevii au avut de rezolvat nouă sarcini de lucru pornind de la un text suport – De-or trece anii… de Mihai Eminescu. La subiectul al II-lea (30 de puncte), elevii au scris un text de tip argumentativ despre munca eficientă, pornind de la ideile sugerate de afirmaţia lui Lucian Blaga: Trebuie să existe o anumită concordanţă între acţiuni şi planri, dacă vrem să scoatem din ele toate roadele pe care le pot da. La ultimul subiect (30 de puncte) au avut de redactat un eseu de două-trei pagini, în care să prezinte tema şi viziunea despre lume dintr-un roman studiat.

Mâine, 28 august 2012, 5 candidaţi susţin proba scrisă la disciplina Limba şi literatura maternă – Limba turcă, urmând ca pe data de 29 august să se desfăşoare proba obligatorie a profilului – Matematică şi Istorie – iar pe data de 31 august este programată ultima probă – la alegere a profilului şi specializării. Pe 2 septembrie vor fi afişate rezultatele (până la ora 16.00), urmând ca în intervalul orar 16.00-20.00 să se depună contestaţiile, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 5 septembrie.

 

Comenteaza acest articol

css.php