48 de gospodării din Viroaga sunt nealimentate cu energie electrică

48 de gospodării din Viroaga sunt nealimentate cu energie electrică

Pe fondul condițiilor meteo nefavorabile (cod portocaliu de viscol, ploaie înghețată și zăpadă), au fost afectate reţelele electrice din raza de activitate a societăţii E-Distribuţie Dobrogea. Pe parcursul nopții au fost afectate 33  de localități din județul Constanța, dar echipele companiei și ale contractorilor au lucrat intens și au restabilit alimentarea în toate zonele, iar la ora 20:00 doar o parte din localitatea Viroaga este fără tensiune. Echipele E-Distribuție Dobrogea au așteptat până la ora acesta un utilaj cu șenile de la Cerchezu, dar acesta s-a defectat. Urmează să vină un alt utilaj cu șenile dinspre localitatea Arsa pentru a intra în câmp până la rețeaua avariată și a restabili alimentarea cu electricitate în regim normal pentru întreaga localitate. Afectate de această avarie sunt 48 de gospodării.

Într-o serie de comune (ex. Movilița sau Topraisar) se înregistrează deranjamente individuale sau colective. La unele dintre acestea, echipele de intervenții nu pot ajunge, drumul Ciocârlia de Sus și Lanurile fiind blocat de nămeți.

În municipiul Constanța se înregistrează deranjamente individuale și colective cauzate de condițiile meteo pentru remedierea cărora se intervine.

În judeţele Tulcea, Călăraşi și Ialomița sunt alimentate toate localitățile dar se înregistrează deranjamente individuale și colective generate de condițiilemeteopentru remedierea cărora se intervine.

Sunt mobilizate în teren un număr de 39 echipe de intervenții, care în pofida condiţiilor meteo severe, cu temperaturi extrem de scăzute resimțite în câmp până la -20 grade Cesius, cu rafale de vânt de peste 80 km/h şi a condiţiilor de circulaţie rutieră dificile sau drumuri închise, și a lipsei vizibilităţii în teren (câmp) sub 10 metri, zăpadă troienită și viscolită, vor lucra neîntrerupt, pentru restabilirea în cel mai scurt timp a alimentării cu energie electrică a consumatorilor. Către unele rețele avariate este nevoie deplasarea în câmp, prin troiene de zăpadă, cu tot echipamentul de intervenție purtat de electriceni în spate și mâini, chiar și cu scară necesară pentru a urca pe stâlpi până la rețea.

Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul condiţiilor meteo deosebite, se numără izolatori sparţi şi conductori rupți, chiciură depusă pe elemente de reţea, galopaj al conductoarelor ca urmare a vântului extrem de puternic (conductoarele se apropie din cauza vântului şi se produce arc electric, ceea ce conduce la întreruperea furnizării de electricitate).

 

Comenteaza acest articol

css.php