Academia Farul, gata de nivelul următor!

Academia Farul, gata de nivelul următor!

Constanța va avea minim trei echipe de fotbal în ediția 2017-2018 a Ligii 3, după ce reprezentanții Academiei Farul au hotărât să atace și competițiile de seniori. Cu un sezon mai târziu decât au sperat.

Astfel, clubul constănțean va profita de o prevedere a regulamentului care permite echipelor care participă la întrecerile Ligii Elitelor de la juniori să își înscrie automat echipe de seniori în eșalonul al treilea, închizând practic circuitul jucătorilor și permițând celor care termină junioratul să își continue cariera la cluburile unde s-au format.

„Era un deziderat mai vechi al nostru și am încercat mai multe variante, însă cea mai bună rămâne cea cu propria echipă. Anul trecut nu am reușit, din motive obiective, dar anul acesta nu se mai pune problema să nu mergem și la seniori. În fiecare final de ciclu se pierd 6-8 jucători care ar putea continua să progreseze, iar acum vor avea posibilitatea să-și continue cariera alți câțiva ani și să-și dea seama dacă au sau nu un viitor în fotbal. În primul sezon ne dorim să ne salvăm de la retrogradare, iar din al doilea să începem urcușul și poate să ne luptăm la promovare. În mod cert însă, lotul va fi format din jucători născuți în județul nostru, pentru că Academia Farul rămâne fidelă moto-ului 100% Constanța”, ne-a declarat președintele grupării, Bogdan Chiriță.

În aceste condiții, pe lângă Academia Farul, Constanța va avea în Liga 3, minim încă două reprezentante, FC Viitorul II și SSC Farul Constanța fiind la rândul lor prezențe aproape certe în viitoarea ediție a campionatului, în timp ce Axiopolis Cernavodă trebuie să mai lupte pentru a evita retrogradarea, formația cernavodeană fiind însă una dintre surprizele frumoase ale turului de campionat.

Comenteaza acest articol

css.php