Administraţia din Ion Corvin pregăteşte surprize pentru localnici

Administraţia din Ion Corvin pregăteşte surprize pentru localnici

Una dintre cele mai sărace comune din judeţ, Ion Corvin, a revenit la viaţă în ultimul an, după reinstalarea în scaunul de primar, a Marcelei Rădulescu. Într-un timp relativ scurt, edilul a reuşit să pună ordine în întregul aparat administrativ, iar efectele nu au întârziat să apară. Comuna Ion Corvin este unitatea administrativ teritorială care a obţinut finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală pentru nu mai puţin de cinci proiecte, de la reabilitare de drumuri, la refacerea şcolilor, a dispensarului şi reţea nouă de canalizare.
Şi, pentru că sărbătorile se apropie, iar edilul doreşte ca şi locuitorii din satele pe care le administrează să simtă spiritul Crăciunului, a luat deja măsuri în acest sens.
„Avem foarte multe nevoi şi ducem, în continuare, o acută lipsă de bani. La noi, oamenii sunt foarte săraci, nu au nici măcar bani să-şi achite taxele şi impozitele pe case şi terenuri, iar din altă parte nu primim sumele de care am avea nevoie pentru a ne dezvolta. Şi, pentru că am reuşit anul trecut, şi acum doresc să le aduc o bucurie de sărbători consătenilor mei. la fel ca anul trecut, vom împodobi cu luminiţe centrul comunei, iar pentru copii şi bătrânii nevoiaşi vom face un efort, să găsim resurse pentru câteva daruri simbolice. Vorbin despre oameni greu încercaţi, despre copii din familii numeroase şi fără resurse, pentru care o ciocolată şi o vorbă bună înseamnă enorm“, ne-a declarat primarul Marcela Rădulescu.
Edilul are însă şi alte veşti foarte bune pentru locuitorii comunei pe care o administrează. La ultima şedinţă de Consiliu Judeţean, aleşii au aprobat un proiect de finanțare a reabilitării drumului care uneşte comuna Ion Corvin de oraşul Cernavodă. Finanţarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.Pentru reabilitarea totală a acestui drum DJ 223, cu o lungime de 40 km, este nevoie de aproximativ 34 de milioane de euro.

Comenteaza acest articol

css.php