AEC: Obligativitatea purtării uniformei școlare încalcă Constituția

AEC: Obligativitatea purtării uniformei școlare încalcă Constituția

În urma informațiilor apărute într-un cotidian local, conform cărora la Școala Gimnazială “George Enescu” din Năvodari conducerea unității a impus elevilor și părinților acestora achiziționarea unei uniforme școlare, de la o societate comercială anume desemnată, la prețul de 200 lei, Asociația Elevilor din Constanța (AEC) a transmis mai multe lămuriri.
“Art. 32, alin. (4) din Constituția României consacră dreptul la învățământ gratuit al elevilor, principiu reiterat și la art. 9, alin. (3) din legea educației. Considerăm că impunerea unui astfel de cost, în vederea participării la actul de educație, constituie o încălcare a prevederilor mai sus-menționate, afectând astfel accesul liber la educație al elevilor.

Atragem atenția asupra faptului că această practică nu este întâlnită doar în acest caz, existând mai multe situații în care unități de învățământ decid în mod unilateral să supună beneficiarii la un cost pentru a avea acces la sistemul public gratuit de învățamânt”, se arată în cominucatul semnat de către Constantin-Alexandru Manda, președintele Asociației Elevilor din Constanța.

2 Comments

  1. Nu doar in Navodari, si in constanta scoala nr. 30 clasele 1-4 sunt obligati sa cumpere tot de la un anume magazin.

    • parinte disperat says:

      Peste tot este la fel. Este treaba generalizata, care nu se va sfarsi vreodata. Pe onor cadrele didactice le dor ochii daca elevii vin pestrit imbracati…si apoi … “pasive eraning-ul” de unde sa mai vina, caci nu ajunge salariul marit, meditatiile impamantenite, etc

Comenteaza acest articol

css.php