Afecțiuni tratate cu cataplasme

Afecțiuni tratate cu cataplasme

De pe vremea bunicii, cataplasmele sunt folosite pentru calmarea durerilor locale, fie că e vorba despre inflamații sau răni deschise. Iată care sunt cele mai eficiente comprese antidureri!Nu îți trebuie mare lucru, pentru că aceste remedii pe bază de cataplasme sunt ușor de preparat. Și sunt foarte utile în caz de reumatism, nevralgii şi contracții musculare.

Bine de știut!

De obicei, cataplasmele pot fi reci, calde, uscate sau umede și fiecare are scopul ei. Tot cre tebuie să faci este să aplici pe piele plante sau alte remedii, care au efect analgezic, antimicrobian sau antispastic.

Varză e bună în caz de dureri de încheieturi
Pentru că are proprietăţi antiinflamatoare, cicatrizante şi tonifiante, varza este un remediu folosit extern în combaterea durerilor articulare.

Astfel, dacă suferi de artroză, entorse, gută, sciatică, lumbago, dar şi în caz de crampe abdominale, migrene şi probleme ale pielii, cum sunt abcesul, furunculul sau panariţiul poți folosi cataplasme terapeutice.

Ai nevoie de două-trei frunze de varză albă sau roşie proaspătă, pe care o speli şi o usuci, apoi îi îndepărtezi nervurile. Cu un sucitor zdrobești frunzele și le aplici pe locul dureros. Schimbi cataplasma de două ori pe zi.

Muştarul este bun în nevralgii
Cu semințele de muștar negru poți îmbunătăți circulaţia sângelui. Acestea decongestionează plămânii și sunt un remediu excelent pentru gripe, nevralgii, reumatism, inflamaţii articulare și bronşită.

Râșnește seminţele de muştar negru, din care folosești patru linguri de făină. Le amesteci cu puțină apă călduță, iar pasta obținută o pui într-un săculeț de tifon. Ține cataplasma pe zona cu probleme cel mult un sfert de oră.

Cartofii combat migrenele
Dacă te doare capul, încearcă să alungi migrenele cu cartofi. Au efect antiinflamator. Pune pe tâmple felii de cartof crud şi ţine-le până când se reduc durerile.

Pentru furuncule ajută cataplasma cu in
În caz de furuncul, poți elimina puroiul cu cataplasmele din făină de in. Trebuie să amesteci făina cu apă caldă până se formează o pastă şi aplic-o pe zona cu durere cu un tifon.

În caz de reumatism, e bun usturoiul
Durerile reumatice pot fi ameliorate cu cataplasme cu usturoi (se pisează o căpăţână de usturoi şi se aplică între două bucăţi de pânză).

clickpentrufemei.ro

Comenteaza acest articol

css.php