ALDE, braţ la braţ cu tătarii, în campania electorală, vizează un scor de 15%

ALDE, braţ la braţ cu tătarii, în campania electorală, vizează un scor de 15%

Unul dintre cele mai tinere partide, înfiinţat de un an, Alianţa Liberalilor şi Democraţilor, a reuşit să treacă pragul electoral la alegerile locale din vară, iar acum, la parlamentare, şi-a propus să fie a treia forţă politică din ţară. La Constanţa, obiectivul este justificat şi de alianţa încheiată cu UDTTMR, care, deşi are dreptul la un fotoliu de deputat, a rămas fără candidat.

Scandalul declanşat în interiorul UDTTMR, înainte de depunerea candidaturilor pentru alegerile parlamentare, a dus la o situaţie fără situaţie precedent în ultimii 26 de ani, pentru uniunea tătarilor, care nu mai are propriul candidat pe liste. UDTTMR nu a reuşit să convingă nici Biroul Electoral Central, nici instanţa, că este în măsură să desemneze un candidat şi astfel a pierdut locul care i se cuvenea de drept, prin Constituţie.
Pentru a nu rata, totuşi, reprezentarea şi pentru că reprezintă o comunitate puternică, ce poate înclina balanţa în cazul scrutinului de la 11 decembrie, tătarii au încheiat un protocol de colaborare cu ALDE, pe ale cărui liste candidează propriul lor candidat, Ersun Anefi. Protocolul a fost semnat ieri, de către preşedinţii celor două formaţiuni, Mircea Banias din partea ALDE Constanţa şi Gelil Eserghep din partea UDTTMR şi prevede susţinere reciprocă în alegerile generale de la 11 decembrie.
„Obiectivul asumat pentru alegerile parlamentare este să ne clasăm pe poziţia a treia la nivel naţional. De la alegerile locale, organizaţia s-a întărit, iar parteneriatul cu UDTTMR ne dă încredere că vom reuşi un scor bun la scrutinul din 11 decembrie“, a declarat Mircea Banias.
Potrivit liderului ALDE, campania pe care o vor purta candidaţii liberali democraţi va fi una curată, fără atacuri la persoană, bazată în special pe prezentarea ofertei electorale.
Strict pentru judeţul Constanţa, ALDE mizează pe două posturi de deputat ( poziţii eligibile au Mircea Banias şi Ersun Anefi) şi una de senator (Gigi Chiru).
În situaţia în care Ersun Anefi va deveni deputat, el va activa în grupul parlamentar ALDE, iar colaborarea dintre uniune şi liberali democraţi va continua, au dat asigurări liderii celor două formaţiuni.

Netty DUMITRACHE

Comenteaza acest articol

css.php