Rezultate finale provizorii: Iohannis – 54,43%, Ponta – 45,56%

Rezultate finale provizorii: Iohannis – 54,43%, Ponta – 45,56%

Potrivit datelor BEC, Klaus Iohannis a primit 6.288.769 de voturi, în timp ce Victor Ponta a fost votat de 5.264.383 persoane, conform Agerpres.

Numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne a fost de 11.719.344, adică un procent de 64,10%.

Numărul de alegători care s-au prezentat la urne înscriși în listele electorale permanente — 10.042.721. Cei care au votat în altă secție de votare decât cea în care au fost arondați conform domiciliului — 1. 569.668, iar numărul total al celor care au votat utilizând urna specială a fost de 106.955 persoane.

Din voturile exprimate, 1,41% au fost nule, adică 166.111.

Potrivit rezultatelor provizorii furnizate de BEC, numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne în străinătate a fost de 379.116, conform Agerpres.

BEC va mai primi în cursul zilei de miercuri procese verbale scrise privind centralizarea votului din județe, urmând ca joi să fie încheiat procesul verbal final și trimis spre validare la CCR, a precizat purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleț.

One Comment

 1. Mircea Moise says:

  Un Bravo !!! pentru alegatorii Romani care s-au trezit, si un maaaaaaree Bravoooo !!! pentru Tineretul (cu T mare) din tara si din diaspora, care a dat o lectie celor care de 25 e ani ii voteaza tot pe aceiasi, si partidelor conducatoare (hotiiii !!!, banditiii !!!, coruptiii!!!, mafiotiii,) de pina acum, ca asa nu le mai merge. Am presimtit si chiar m-am exprimat dupa evenimentele din tarile Arabe unde tineretul cu internetul a detronat regi, ca aceasta va avea ecou si in tara noastra Dar la o asemenea amploare nu m-am asteptat. Aceasta mi-a reamintit ca si revolutia tot de ei a fost castigata, pentru care au fost rasplatiti cu calificativul de golani de cei care si-au insusit revolutia.
  Ica o data ii felicit pe cei care vor intra in istoria Romaniei, despre care vor invata copii lor la scoala ca au avut vointa si curajul, si in mod civilizat si legal au schimbat directia Romaniei.
  Presedintele Klaus Johannis sa considere ca acestia toti sunt copii lui care i-au dat increderea lor de a le schimba viitorul si pentru care el si-a asumat o mare obligatie. Cand vreodata va fi in cumpana de a lua o decizie sa se gandeasca ca decizia sa fie pentru copii lui.
  Parintii acestor tineri care au votat altcumva decat ei sa ia aminte ca acestia sunt eroii Romaniei si ca a venit timpul sa mai asculte si ei de copii lor nu numai copiii de ei.
  Mircea Moise

Comenteaza acest articol

css.php