Alegerile s-au încheiat, PSD Constanţa, campion. Ce aşteptări are Decebal Făgădău de la viitorii parlamentari?

Alegerile s-au încheiat, PSD Constanţa, campion. Ce aşteptări are Decebal Făgădău de la viitorii parlamentari?

Directorul de campanie al PSD Constanţa, Decebal Făgădău, care este şi preşedinte al Organizaţiei Municipale Constanţa a PSD, a făcut, ieri, câteva consideraţii pe marginea rezultatului alegerilor generale de la 11 decembrie.

Edilul s-a declarat bucuros de prezenţa la vot, de faptul că alegătorii din mediul urban au ieşit în număr mai mare decât cei din rural la vot: „Normal că sunt mulţumit de rezultat şi aş vrea să le mulţumesc colegilor de partid, echipei de campanie, candidaţilor, celor care ne-au susţinut, ne-au votat sau au fost alături de noi. A fost o campanie atipică, mai greu de înţeles pentru multă lume. Din punct de vedere al rezultatului, am constatat că PSD a câştigat peste tot în judeţul Constanţa, cu excepţia a 7 localităţi. A câştigat toate oraşele şi municipiile, cu excepţia oraşului Eforie“.
În municipiul Constanţa, din cele 210 secţii de votare, PSD a câştigat în 206. La nivelul judeţului, PSD a obţinut peste 10.000 de voturi în plus faţă de alegerile locale, din vară, trend menţinut şi în municipiul Constanţa, unde s-a înregistrat o creştere de 7.500 de voturi.
„Noi nu ştiam să reacţionăm în faţa unei prezenţe mari la vot. Ne temeam de mediul urban şi mergeam mai adânc în rural, iar de data asta am făcut faţă cu brio. A contat foarte mult şi valul naţional, practic a fost un vot de blam la adresa înşelării încrederii şi a formelor fără fond. E uşor să zici că eşti transparent atunci când nu faci nimic. Oamenii i-au comparat pe cei care au făcut treabă cu cei care au făcut doar promisiuni“, a explicat Făgădău.
„Mă bucur că există în parlament atât PSD cât ALDE, cât şi PMP şi USR. E bine pentru deocraţie“, a mai sus şeful de campanie al social democraţilor constănţeni.
De la viitorii parlamentari, Decebal Făgădău are mai multe aşteptări, care vizează oraşul pe care îl administrează: problema RADET-CET, Sala Polivalentă, Cazinoul. „Mandatul urgent este relaţia RADET-CET. Relaţia dintre RADET, care aparţine statului prin administraţia locală şi CET-ul, care aparţine statului prin forma de administraţie centrală, se canibalizează şi se ceartă pe nişte datorii pe care nu le-au generat nici unul, nici celălalt. Sper să se rezolve această problemă. O altă aşteptare este Sala Polivalentă – începută cu un guvern PSD, va fi ciudat să nu aştept de la un guvern PSD să se întâmple cât mai repede. Cazinoul, nu doar că îmi doresc să înceapă lucrările cât mai repede, dar poate fi un model despre ceea ce trebuie să schimbi în integralitate ca să te ocupi de salvarea patrimoniului. Am avut la Cazino toate situaţiile posibile şi imposibile, de concesiune, dorinţă de vânzare, predare către CNI, accesare de fonduri euzropene care nu mai existau, o mulţime de studii şi proiecte care mai de care mai drastice, dar neurmate de avizare din partea Ministerului Culturii. Cazinoul este un exemplu pentru parlament despre cum să modifice legislaţia pentru a evita pe viitor ca simboluri ale României să ajungă aşa“, a mai declarat Decebal Făgădău.
PSD Constanţa va trimite în Parlament cinci deputaţi (Iulian Iancu, Mircea Bobre, Cristina Dumitrache, Radu Babuş şi Gabriel Vişan) şi doi senatori (Liviu Tit Brăiloiu şi Nicolae Moga).
Celalte mandate de parlamentar de Constanţa vor ajunge, cel mai probabil, astfel: PNL – un senator – Vergil Chiţac şi doi deputaţi – Bogdan Huţucă şi Robert Boroianu, ALDE – un deputat -Mircea Banias, PMP – un senator – Dorel Onaca şi un deputat – Robert Turcescu, USR – un senator – Dinu Nicoleta Ramona şi un deputat – Stelian Cristian Ion. Al 11-lea post de deputat va fi, cel mai probabil, redistribuit.

Netty DUMITRACHE

One Comment

  1. Carnu GEorgica says:

    Doamne, Doamne ce muiane, unde v-or fi gasit fratilor ?????????????

Comenteaza acest articol

css.php