Alerta pe Internet: duminica, 10/10/10, ar putea fi lansat un virus extrem de periculos

Specialistii ne avertizeaza ca in urmatoarele doua zile gradul de alerta este foarte crescut pe internet. Si asta din cauza unui virus care ar putea fi lansat sau activat duminica, pe data de 10 octombrie 2010 (10/10/10).

Datele simetrice au fost folosite de hackeri inca din 2001, o data pe an, pentru a imprastia virusi si se pare ca “traditia” continua pana in 2012.

Exista unii utilizatori superstitiosi care sunt si mai pesimisti, crezand ca ceasul intern al calculatorului lor va intra intr-o bucla in aceasta zi si ca la scurt timp va inceta sa mai functioneze.

Oamenii au creat chiar o pagina pe Facebook cu titlul “Computerul meu va mai functiona oare pe 10/10/10 la ora 10:10?”, in timp ce alte site-uri anunta posibilitatea ca hackerii sa elibereze virusi in acel moment.

Specialistii spun ca trebuie sa avem grija cum ne protejam calculatorul zi de zi si ne recomanda de asemenea sa fim putin mai atenti decat de obicei pe 10 octombrie, pentru ca este stiut faptul ca de-a lungul timpului datele acestea simetrice sunt folosite cu precadere pentru atacuri informatice.

In anii 90, utilizatorii primeau deseori sfaturi de la experti care-i indemnau sa se protejeze mai ales in zilele de 13 care picau vinerea, pentru ca atunci functiona virusul cunoscut sub numele “Ierusalim”.

De asemenea, mesajele spuneau ca oamenii ar trebui sa-si modifice data si ora in calculator pentru ca acesta nici macar sa nu apuce sa treaca prin ziua de vineri, 13, ci direct sambata, pe 14. In cele din urma a aparut un virus – Durban – care pandea exact schimbarile dese de ora si data ale calculatoarelor si acolo lovea.

Cea mai mare teama din domeniul computerelor, legata de data, a fost la trecerea in noul mileniu, cand majoritatea expertilor IT spuneau ca device-urile cu ceasuri digitale, construite prin anii 80-90 vor refuza pur si simplu sa mai functioneze la trecerea in anul 2000 si apoi 2001. In cele din urma s-a dovedit ca totul a mers ceas.

sursa: protv.ro

Comenteaza acest articol

css.php