Amenda de 92.000 lei pentru patronul Cuptorului cu placinte. Afacerea va fi inchisa!

Amenda de 92.000 lei pentru patronul Cuptorului cu placinte. Afacerea va fi inchisa!

Comisarii de la Protectia Consumatorilor au aplicat o amenda de 92.000 lei, cea mai mare sanctiune aplicata de OPC la Constanta, dupa controlul de la finele saptamanii trecute, realizat la Cuptorul cu placinte din Satul de vacanta. Potrivit reprezentantilor CJPC, patronul firmei Pelehra SRL, care la data controlului a disparut, lasandu-si angajatii sa dea explicatii, a avut aceeasi atitudine sfidatoare si in fata comisarilor OPC. Mai mult, le-a transmis ca, in situatia in care se va dispune suspendarea activitatii firmei sale, afacerea va fi preluata de o alta firma.
Dupa controlul celor de la OPC, si alte institutii de control au trimis echipe de verificare, care au confirmat nereguluile constantate. Directia Sanitar Veterinara a emis, de asemenea, un ordine de inchidere a activitatii.

Reamintim ca, in urma unui control la Cuptorul cu placinte, s-a descoperit o mizerie de nedescris, sute de kilograme de alimente depozitate in conditii improprii, fara etichete si indicatii de proveninenta
Potrivit reprezentantilor CJPC, majoritatea materiei prime din care se prepara mancarea nu avea etichete de provenienta, nici termen de valabilitate si era depozitata in conditii improprii. Bucataria era, de asemenea, mizera, si nu se respecta nicio regula cu privire la protectia consumatorilor.
Pentru ca tabloul de fie complet, in momentul controlului, administratorul firmei a fugit, nedorind, probabil, sa-si asume raspunderea pentru ceea ce stia ca se va descoperi.

Comenteaza acest articol

css.php