Amenzi de peste jumătate de milion de lei, aplicate de ITM în prima jumătate a lunii martie

Amenzi de peste jumătate de milion de lei, aplicate de ITM în prima jumătate a lunii martie

In perioada 01-15.03.2018, Inspectoratul Teritorial de Munca Constanta a continuat activitatea de control si verificare a societaţilor comerciale, care isi desfasoară activitatea pe raza judeţului Constanţa.
Controalele au avut ca obiectiv verificarea respectării prevederilor legale din legislaţia muncii precum și identificarea și combaterea cazurilor de muncă nedeclarată.
Inspectorii de muncă din cadrul Serviciului Control Relaţii de Munca au desfășurat în perioada 01-15 martie acțiuni de control la un numar de 148 agenți economici din care 28 au fost sancționați contravențional. S-au aplicat un numar de 24 amenzi în valoare de 585.500 lei și 4 avertismente. Au fost dispuse un număr de 190 masuri cu termen de remediere a neconformităților depistate.
Au fost depistati 9 angajatori cu un număr de 29 persoane care practicau munca nedeclarată incălcând prevederile art.15 (1) din Legea 53/2003 republicata – Codul Muncii, conform căruia primirea la muncă a unei persoane fără încheierea contractului individual de muncă în formă scrisă, în ziua anterioară începerii activităţii constituie contraventie si se sancționează conform art.260(1)lit.e) cu amendă de 20.000 lei pentru fiecare persoană identificată. Pentru munca fără forme legale valoarea sancțiunilor a fost de 520.000 lei.

Comenteaza acest articol

css.php