ANI, cu ochii pe Iorgus

Agentia Nationala de Integritate s-a autosesizat privind declaratia de avere a lui Zanfir Iorgus, fostul primar al municipiului Mangalia.
Potrivit specialistilor institutiei sus-mentionate, in declaratia de avere a pedelistului s-au gasit suspiciuni la tot pasul.
Teren de 20.000 mp, de peste 2 milioane euro, dat parintilor!!!

Numeroasele ilegalitati pe care fostul primar al municipiului Mangalia, Zanfir Iorgus, le-a facut de-a lungul anilor in care a ocupat cel mai inalt scaun din Primaria Mangalia se pare ca se apropie de final, fapt care dovedeste ca legea este una pentru toti, iar respectarea ei trebuie sa primeze. Mass-media a sesizat in repetate randuri modul murdar in care democrat-liberalul Zanfir Iorgus a lucrat pentru el si gasca lui de prieteni, precum si faptul ca a ales sa le intoarca spatele cetatenilor care au crezut in promisiunile lui, imediat dupa ce acesta castiga un nou mandat. Cu toate ca Iorgus isi dorea ca manglele sa dureze la infinit, institutiile de specialitate s-au autosesizat si au inceput sa ia masurile corecte de aplicare a prevederilor legale. Vom prezenta unul dintre primii pasi spre aflarea adevarului despre modul in care fostul primar de la Mangalia a lucrat de-a lungul anilor. Si vom incepe prin a spune ca Agentia Nationala de Integritate (ANI) s-a autosesizat privind declaratia de avere a fostului edil al Mangaliei. Motivul? Pentru ca, spun acestia, exista suspiciuni ca Zanfir Iorgus ar detine foarte multe terenuri si imobile pe care a omis sa le prinda in declaratia de avere, sau le-a trecut pe numele altor prieteni si apropiati ai sai. Despre actiunea ANI, actualul primar al municipiului Mangalia spune doar ca „am primit o adresa prin care mi se solicita niste acte ce privesc activitatea vechiului primar, dar prioritatea mea numarul unu nu este sa caut prin dosare. Doresc sa ma concentrez pe reconstituirea orasului, nu pe scandaluri”. 

ANI trimite o adresa Primariei Mangalia, prin care solicita xerocopii ale documentelor lui Iorgus existente in cadrul aparatului primarului

In 10 octombrie 2008, Primaria municipiului Mangalia primeste, din partea Agentiei Nationale de Integritate, o adresa prin care se solicita declaratia de avere a fostului primar de la data numirii in functia de primar, declaratiile de avere ulterioare aferente functiei de primar, inclusiv declaratia de avere de la data incetarii mandatului. Si reprezentantii ANI au tot dreptul sa aiba suspiciuni in ceea ce priveste bunurile pe care Zanfir Iorgus le-a obtinut de-a lungul anilor in care a fost primar al municipiului. Iata si cateva din semnalele de alarma ce pot fi trase in cazul „muncii in folosul comunitatii” comise de Zanfir Iorgus. „In declaratia de avere aferenta anului 2007 apar terenuri dobandite in anul 2001, iar conform extraselor de carte funciara, Iorgus mai are cateva suprafete de teren dobandite in anul 2006, dar a uitat sa le treaca in declaratia de avere aferenta anului 2007: 10 loturi in suprafata de 8.303 mp din care a instrainat doua loturi din statiunea Neptun (1.562 mp)”, precizeaza reprezentantii administratiei publice locale. Mai mult decat atat, furturile comise de fostul edil nu se opresc aici. Conform datelor primite de la Primaria Mangalia, Iorgus a dat parintilor sai – Iorgus Marian si Iorgus Marita – un lot de teren in suprafata totala de nici mai putin si nici mai mult decat… 19.191 mp. Incredibil, dar adevarat! Aproape 20.000 mp a dat Iorgus parintilor sai… Cu alte cuvinte, Iorgus le-a facut parintilor sai un cadou ce se ridica la valoarea de mai bine de doua milioane de euro… Si, daca tinem seama ca in zona pretul terenurilor trece de 100 euro/mp, atunci nu spunem despre Iorgus decat ca a bagat mana pana la umar in bugetul Mangaliei. Cat priveste tupeul de care a dat dovada fostul edil, in conformitate cu legislatia actuala, si daca organele abilitate isi vor face treaba, credem ca multi ani de acum inainte acesta va trebui sa ramana dupa gratii si sa nu mai viseze la vreun fotoliu de parlamentar! Ori poate vrea sa-si mai cadoriseasca familia si mai mult… 

Redactorii cotidianului „Observator” de Constanta au prezentat, de-a lungul timpului, mai multe ilegalitati la care fostul primar al municipiului Mangalia, Zanfir Iorgus, a fost partas. Ultima dintre acestea, si in care institutiile abilitate au facut deja primii pasi spre rezolvarea situatiei, este cea privind vanzarea terenului Spitalului Municipal Mangalia. In acest caz, Crucea Rosie a facut primele demersuri de rezolvare a situatiei, mai ales ca Ministerul Sanatatii nu a aprobat vanzarea acestui teren. In acest caz este vorba despre un teren de 14.000 mp, pe care Iorgus l-a vandut dupa bunul sau plac. Asteptam cu interes urmatorii pasi spre rezolvarea situatiei, iar insitutiile responsabile sa-si faca datoria – asta, ca sa nu ajunga un Iorgus sa ne reprezinte pe noi in Parlament, un Iorgus care nu a facut altceva decat sa fure de-a lungul anilor din bugetul local si sa-i minta pe cei care l-au ales. 

Mihaela Tirpan

Comments are closed.

css.php