Antricot de porc cu sos de ciuperci

Antricot de porc cu sos de ciuperci

Cel mai bun antricot de porc cu sos de ciuperci – Ingrediente
3 antricoate de porc
sare
piper
ulei
orez cu legume, opțional
pătrunjel

Pentru sosul de ciuperci
250 g ciuperci
1 lingură unt
1 lingură sos de carne
2 linguri smântână
1 praf de sare

Cel mai bun antricot de porc cu sos de ciuperci – Mod de preparare
Speli antricoatele, sărezi, piperezi și le ții la rece 2 ore. Le pui într-o tavă și torni ulei, astfel încât să fie unse pe toată suprafața. Le dai la cuptor la foc tare la început, apoi reduci flacăra, pentru a se coace treptat. Din când în când, adaugi puțină apă și stropești carnea cu sosul format. Antricoatele sunt gata atunci când furculița intră ușor în ele. Păstrezi o lingură din zeama lăsată de carne, pentru sosul de ciuperci.

Pentru sosul de ciuperci, speli și tai ciupercile felii. Le înăbuși cu unt și cu sosul păstrat de la friptură. Presari sare și lași la fiert, amestecând din când în când. Adaugi smântâna și, după ce dă într-un clocot, mai ții la fiert până când scade sosul. Așezi pe farfurie antricoatele stropite cu sos de ciuperci, alături de pătrunjel mărunțit și, dacă vrei, o lingură de orez cu legume.

clickpoftabuna.ro

Comenteaza acest articol

css.php