Aproape 14.000 de elevi constănțeni vor primi burse în semestrul al II-lea. Cele de merit și de studiu au fost majorate

Aproape 14.000 de elevi constănțeni vor primi burse în semestrul al II-lea. Cele de merit și de studiu au fost majorate

Veste bună pentru elevii merituoși, care și în semestrul al doilea vor primi burse pentru rezultatele obținute la învățătură. Consiliul Local Municipal Constanța va dezbate în ședința de joi, 27 aprilie, un priect de hotărâre prin care se stabilește numărul și cunatumul burselor ce vor fi acordate în cea de-a doua parte a anului școlar 2016-2017.
Potrivit proiectului de hotărâre, 103 elevi vor încasa burse de performanță, în valoare de 200 lei/lună, pentru rezultatele deosebite obținute la concursurile și olimpiadele internaționale și naționale. Cele mai multe burse sunt cele de merit, pentru elevii care au obținut medii peste 8,00 în semestrul I, în total urmând să fie acordate 11.837 de astfel de burse. De menționat că și valoarea acestor burse va crește, față de semestrul I, de la 35 lei/lună, la 50 lei/lună.
Un număr de 128 de elevi vor încasa burse de studiu, la care s-a operat cea mai mare creștere, de la 30lei/lună în prima parte a anului școlar, la 150 lei/lună în semestrul al doilea. 1.635 de elevi din familii fără posibilități materiale vor primi burse de ajutor social, în valoare de 150 lei/lună. Aceștia sunt singurii elevi care vor primi burse și pe perioada vacanțelor școlare.
În ceea ce privește numărul burselor de performanță, pe locul I în top se situează Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“, cu 37 de burse, urmat de Colegiul „Mircea cel Bătrân“, cu 18, Liceul Decebal, cu nouă și „Ovidius“, cu șapte. La categoria burse de merit, primul loc este ocupat de „Mircea cel Bătrân“, cu 1.101 beneficiari, urmat de „Ovidius“, cu 1.029.
În primul semestru al acestui an școlar, 10.448 de elevi constănțeni au primit burse, în timp ce în partea a doua, numărul lor a crescut la 13.703.

Comenteaza acest articol

css.php