Aproape 300 de diplome de Bacalaureat, greşite

Toate diplomele emise de Colegiul “Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, aproape 300, vor fi retrase şi retipărite după ce s-a constatat că din cauza unei erori de soft au fost înscrise date incomplete pe aceste documente, a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Suceava, Laura Hacman.

Hacman a declarat că software-ul de tipărire a diplomelor a generat o eroare, astfel încât notele disiciplinelor la probele scrise de bacalaureat au fost înscrise eronat, neavând înregistrate zecimalele în cifre, ci doar în litere.

 

“Mediile finale apar corect şi în litere, şi în cifre”, a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava.

 

Laura Hacman a precizat că toate cele 282 de diplome sunt în curs de retragere şi vor fi retipărite.

 

“Absolvenţii se pot înscrie la facultate folosind adeverinţa emisă de unitatea şcolară până la obţinerea noii diplome”, a spus Hacman.

 

Situaţia a fost sesizată de cadrele didactice ale Universităţii “Ştefan cel Mare” din Suceava la înscrierea unor absolvenţi ai acestui colegiu.

 

Rectorul universităţii sucevene, Valentin Popa, a declarat corespondentului MEDIAFAX că au fost depistate patru astfel de diplome, motiv pentru care au fost sesizate conducerea colegiului şi a Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava.

 

“E o anomalie de sistem. Greşeala apare din sistemul informatic care tipăreşte diplomele”, a spus Popa.

 

El a menţionat că absolvenţii se pot înscrie pe baza adeverinţei eliberate de colegiul din Gura Humorului.

mediafax.ro

One Comment

  1. Si in jud. Timis, la Lic. Tehnologic Mihai Eminescu, Jimbolia s-au gresit 80% din diplomele de bac din acest an. Copiii merg zilnic sa intrebe ce se intampla iar conducerea scolii nu stie ce raspuns sa le dea.

Comenteaza acest articol

css.php