Aprobare pentru proiectul de reabilitare a drumurilor, în comuna Ion Corvin

Aprobare pentru proiectul de reabilitare a drumurilor, în comuna Ion Corvin

Administrația locală din comuna constănțeană Ion Corvin a mai făcut un pas în implementarea proiectului de reabilitare a drumurilor. Memoriul tehnic a fost întocmit, iar următoarea etapă va fi lansarea procedurilor de achiziție pentru contractarea constructorului.

În prezent, cele mai multe drumuri comunale sunt din pământ, cel mult pietruite, dar au fost distruse din cauza ploilor, zăpezii și a faptului că în ultimii ani nu au mai fost reabilitare. Consecințele nu au întârziat să apară, comuna confrutându-se cu probleme de la accesul greoi al investitorilor, până la abandonulșcolar și dezinteresul profesorilor și al medicilor de a profesa aici.
Potrivit primarului Marcela Rădulescu, în cadrul proiectului, care se derulează cu finanțare din bugetul național, se vor reabilita 13 străzi, cu o lungime totală de 5012 metri liniari. Cele mai multe străzi reabilitate vor fi în satul Viile: Matei Corvin, Dunăreni, Crivățului, Gheorghe Doja, Ion Roată și Valea Rea. Alte trei străzi incluse în proiect sunt în Ion Corvin: Garajului, Magnoliei, Cascadei, iar patru, în satul Crângu: Principală, Salcâmilor, Tractorului și Mămăstirii.
Proiectul “Asfaltare străzi în comuna Ion Corvin, județul Constanța” este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală, coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) și are o valoare de 8.495.118,91 lei. Proiectul a primit încă de anul trecut girul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, urmând ca autoritatea locală să realizeze demersurile pentru obținerea tuturor avizelor necesare demarării investiției, pas deja făcut la Ion Corvin.

Comenteaza acest articol

css.php