Armata rusă va fi mobilizată pentru a asigura securitatea Jocurilor Olimpice de la Soci

Armata rusă va participa la operaţiunile de securitate pentru pregătirile şi derularea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci din februarie, a declarat luni comandantul şef al forţelor terestre ruse.

“Garanţia securităţii pregătirilor şi derulării Jocurilor Olimpice şi paraolimpice de la Soci” face parte din misiunile armatei terestre în cadrul unor “noi ameninţări la adresa securităţii interne”, a declarat generalul Vladimir Cirkin, citat de agenţiile Ria Novosti şi Interfax.

Comandantul şef al forţelor terestre care a făcut declaraţiile în cadrul unei întâlniri cu militari nu a dat alte precizări despre misiunile armatei sau a numărului de militari mobilizaţi pentru a asigura securitatea Jocurilor Olimpice (7-23 februarie 2014) şi paraolimpice (7-16 martie 2014) la Soci, staţiune balneară între malul Mării Negre şi munţii Caucaz.

Liderul rebeliunii islamiste din Caucazul rus, Doku Umarov, a făcut apel în iulie la “împiedicarea prin toate mijloacele” a organizării JO la Soci, un eveniment drag preşedintelui rus Vladimir Putin.

Alături de forţele armate, aproximativ 37.000 de poliţişti vor fi mobilizaţi pentru a asigura securitatea JO, a declarat în iulie ministrul rus de Interne, Vladimir Kolokolţev.

De asemenea, serviciul de securitate de la Kremlin (FSO) a anunţat luni că accesul publicului în piaţa Roşie din Moscova va fi “restricţionat” de la 30 septembrie la 1 octombrie, în cadrul pregătirilor pentru primirea flăcării olimpice şi a ceremoniilor prevăzute cu această ocazie, conform agenţiei Ria Novosti.

Aprinsă duminică în Grecia – ţara de origine a Jocurilor Olimpice – flacăra olimpică şi-a început călătoria ritualică de-a lungul acestei ţări şi este aşteptată în Rusia la 7 octombrie. Un parcurs de 123 de zile este apoi prevăzut în întreaga ţară până la ceremonia de deschidere a JO la Soci la 7 februarie 2014.

mediafax.ro

Comenteaza acest articol

css.php