ARSVOM reia licitația pentru nava de depoluare, estimată la 7,7 milioane de euro

ARSVOM reia licitația pentru nava de depoluare, estimată la 7,7 milioane de euro

Lansată în noiembrie anul trecut, procedura de achiziție a unei nave de depoluare de către Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare s-a reluat, în aceleași condiții. În anunțul publicat pe portalul achizițiilor publice, instituția estimează valoarea navei la 7.741.905 euro fără TVA, iar termenul de livrare este 15 luni de la data atribuirii contractului.
Pot depune oferte doar firmele care în ultimii trei ani au avut o cifră de afaceri cel puțin egală cu 15.483.810 euro și care au livrat produse similare a căror valoare cumulată este de cel puțin 7.741.905 euro, fără TVA. Ofertele se pot depune până lșa data de 12 iunie.
Anul acesta, prin Hotărâre de Guvern, ARSVOM a primit peste 20 de milioane de euro pentru a-și înnoi flota, licitațiile pentru două noi nave de căutare și salvare și pentru cea de depolare fiind lansate, la câteva zile distanță, înhcă de anul trecut. Procedura pentru navele de căutare și salvare s-a încheiat recent, instituția atribuind contractul către un mai vechi colaborator, firma Suszi SRL din Constanța, pentru suma de 9.166.000 euro. Firma constănțeană a fost, de altfel, și singura care a depus ofertă pentru cele două nave.
Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare este instituţia care intervine atunci când pe mare se produce un eveniment în care sunt implicate persoane. Pentru a putea salva vieţi are, însă, nevoie atât de personal calificat şi bine pregătit, dar şi de ambarcaţiuni capabile să se deplaseze în condiţii grele. Şi, cum cea mai tânără navă din dotarea ARSVOM este o şalupă de căutare şi salvare cu capacitatea de 25 de persoane, fabricată în 2003. Agenţia are însă şi şalupe mult mai vechi: două fabricate în fostul URSS în 1981 şi alte trei din 1990. „Hercules“, cel mai mare remorcher al ARSVOM, are şi el o vârstă apreciabilă, fiind fabricat în 1988, la Brăila.

Comenteaza acest articol

css.php