„Cartea destinelor“, a lui Bogdan Boeru, lectura obligatorie de vacanta

„Cartea destinelor“, a lui Bogdan Boeru, lectura obligatorie de vacanta

Prozator, poet, muzician pasionat de rock, Bogdan Boeru este unul dintre cei mai talentati scriitori ai noii generatii de la malul marii, apreciat deopotriva de critici si cititorii care cauta prospetime si bun simt intr-o literatura contemporana deseori vecina cu vulgaritatea. Bogdan Boeru scrie din placere si cu placere, animat de gena creatiei artistice, iar cea mai recenta carte a sa urmeaza cu strictete regulile naratiunii. In „Cartea destinelor“, ultimul volum de proza semnat Bogdan Boeru, va veti regasi pe voi sau tipologii cunoscute voua, intr-o scriere cursiva, bine documentata, usor de lecturat, pe alocuri amuzanta, dar si melancolica ori plina de amaraciune.

Sambata la amiaza, in prezenta unui public numeros, in atmosfera coplesitoare a Muzeului de Arta din Constanta, Bogdan Boeru si-a lansat „Cartea destinelor“. Proiectul sau a fost primit cu bucurie de catre TipoMoldova, o editura tanara din Iasi, al carei scop principal este editarea de carte stiintifica, dar care promoveaza si tinerii autori romani. Directorul editurii TipoMoldova, Aurel Stefanachi, a subliniat, in discursul sau, importanta promovarii tinerilor scriitori precum Bogdan Boeru, apreciind stilul narativ al volumului „Cartea destinelor“, tot mai putin folosit de catre tanara generatie.

Cea mai concisa prezentare a volumului lui Boeru a fost facuta de realizatoarea TV, Adriana Teodoru, prietena a autorului inca din adolescenta, care ne indeamna sa profitam de zilele libere ale vacantei de iarna si sa rasfoim „Cartea destinelor“, care ne va captiva prin povestile sale rupte din viata reala.

Modest, Bogan Boeru recunoaste ca scrisul si muzica, marile sale pasiuni, ii aduc doar satisfactii spirituale, in viata de zi cu zi el traieste din publicitate, dar spera ca peste ani, fiica sa sa fie mandra de mostenirea pe care i-o lasa.

Netty DUMITRACHE

Comenteaza acest articol

css.php