Asfaltări de drumuri, modernizarea iluminatului public, reabilitarea școlii și a dispensarului, proiectele primarului Marcela Rădulescu

Asfaltări de drumuri, modernizarea iluminatului public, reabilitarea școlii și a dispensarului, proiectele primarului Marcela Rădulescu

Primărițele comunelor constănțene s-au dovedit, întotdeauna, gospodari adevărați pentru localitățile pe care le-au condus. Este și cazul Marcelei Rădulescu, care a coordonat Primăria Ion Corvin în perioada 2004-2008, iar în 2016 a fost realeasă pentru al doilea mandat.
Edil al uneia dintre cele mai sărace comune constănțene, Marcela Rădulescu are planuri ambițioase pentru comunitatea din care face parte, dar se lovește de lipsa banilor. De aceea, apelează la sprijin fie de la autoritățile județene, fie de la cele centrale sau, de ce nu, la fonduri europene. Administrația locală din Ion Corvin a finalizat încă de la începutul anului mai multe proiecte pe care le-a depus la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, și la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, iar acum se așteaptă aprobarea și apoi finanțarea investițiilor propuse. Vorbim despre proiecte menite să sprijine creșterea calității vieții locuitorilor din satele ce aparțin de Ion Corvin, de la drumuri asflatate, la sistem modern și eficient de iluminat, ori școli moderne, sigure și bine utilate.
Marcela Rădulescu spune că dorește să extindă iluminatul public în toată comuna, iar pentru a micșora factura la energie, și-a propus să înlocuiască vechile lămpi, mari consumatoare, cu unele cu led, mult mai economice energetic. Un alt proiect pentru care se așteaptă aprobare de la Ministerul Dezvoltării Regionale este cel pentru asfaltarea a 5 kilometri de drumuri în satele Ion Corvin, Viile și Crângu. Au fost selectate drumurile pietruite déjà, pe care lucrările de asfaltare pot începe imediat. Proiectul include și realizarea de rigole de scurgere a apelor pluviale, trotuare și punți de trecere către locuințe.
Proiecte de finanțare s-au mai depus și pentru construcția unei noi școli, în satul Ion Corvin, care să includă și grădinița, care acum lipsește. „Copiii de grădiniță învață în câteva săli de la căminul cultural. Au acces separat și s-au amenajat săli de clasă, dar ne trebuie o grădiniță separată și ne-am gândit la un proiect comun cu școala, care se află într-o avansată stare de degradare și trebuie demolată. În locul ei vom construi un corp modern, de școală, și unul pentru grădiniță“, spune primarul Rădulescu.
Tot la stadiul de așteptare al aprobărilor se mai află și proiectul de reabilitare și modernizare a dispensarului și cel de înlocuire a acoperișului școlii din satul Viile.

Comenteaza acest articol

css.php