Atenție dacă mergeţi în călătorie în Slovenia! Este avertizare de poluare cu pulberi în suspensie

Atenție dacă mergeţi în călătorie în Slovenia! Este avertizare de poluare cu pulberi în suspensie

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Slovenia că Agenția Națională de Mediu a avertizat asupra nivelului ridicat de poluare cu pulberi în suspensie (PM10) înregistrat în văile și bazinele râurilor interioare ale țării, fiind afectate localitățile: Maribor, Celje, Murska Sobota, Trbovlje și Zagorje. Autoritățile locale au decis limitarea temporară a traficului rutier în aceste localități, zilnic între orele 6.00 și 22.00 în perioada 25-29 ianuarie 2017, fiind restricționată circulația tuturor autovehiculelor de transport marfă, dar și a autoturismelor încadrate într-o clasă de poluare inferioară clasei 4.

Cetățenii români afectați de aceste restricții pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Ljubljana: +38615058294 și +38615057335, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al Ambasadei: +38640980068.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://meteo.arso.gov.si/met/en/ și http//ljubljana.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația ‘Călătorește în siguranță’ (disponibilă gratuit în ‘App Store’ și ‘Google Play’), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Comenteaza acest articol

css.php