Atenţie la încărcătoarele iPhone contrafăcute! Pot provoca accidente grave

Atenţie la încărcătoarele iPhone contrafăcute! Pot provoca accidente grave

Pericolul la care sunt expuși utilizatorii de smartphone-uri din cauza bateriilor sau a încărcătoarelor este în atenția specialiștilor. Noi studii efectuate în Canada arată că există o altă amenințare ascunsă care afectează utilizarea în siguranță a telefoanelor, scrie sciencealert.com citat de Digi24.ro.
Cercetătorii canadieni au cumpărat din mediul online 400 de încărcătoare pentru dispozitive iPhone și, atenție, absolut toate acestea erau contrafăcute.

După testarea modului în care funcționează a rezultat că doar trei încărcătoare din cele 400 au trecut testul de siguranță și au oferit destulă protecție împotriva electrocutării.

Studiul arată că materialele ieftine folosite la fabricarea acestora pot duce la defecțiuni care, în unele cazuri, pun în pericol chiar viața utilizatorului.

În test, 22 de dispozitive au explodat, 12 aveau izolația atât de proastă încât exista pericolul de electrocutare, iar restul prezentau risc de incendiu.

Situația este cunoscută și de compania Apple, care, după mai multe investigații, a descoperit că aproape 90 la sută dintre încărcătoarele vândute pe Amazon erau contrafăcute.

Așadar, recomandarea producătorului și a cercetătorilor este ca la achiziționarea unui încărcător pentru iPhone să verificați autenticitatea produsului, pentru că unul contrafăcut poate duce la accidente grave, mai transmite sursa citată.

Comenteaza acest articol

css.php