Bac 2012 – proba D: 29% dintre candidati, experimentati

Aproape 30% dintre candidatii care au sustinut proba D a examenului de bacalaureat, cea de de evaluare a competentelor digitale, au primit certificat de utilizator experimentat, a anuntat, luni, ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop.

 

“Astfel, 14% dintre cei care au participat la aceasta proba au fost declarati incepatori, 27% de nivel mediu si 25% avansati. La aceasta proba s-au inscris 132.782 de elevi, dintre care opt au fost eliminati, iar 3.588 nu s-au prezentat”, a mai spus Pop.

 

Ministrul interimar al Educatiei a adaugat ca 1.361 de elevi nu au primit niciun calificativ la aceasta proba.

 

“Asta inseamna ca 1,02% din absolventii de clasa a XII-a sunt sub nivelul incepator, la capitolul competente digitale. Acest lucru nu afecteaza, insa, cu absolut nimic media la examenul de bacalaureat”, a precizat Pop.

 

Rezultatul obtinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competentelor digitale nu se exprima prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea unui nivelul de competenta corespunzator grilei aprobate la nivel national.

 

Urmatoarea proba din aceasta sesiune care vizeaza evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala (proba C) a inceput luni si se va incheia miercuri, 27 iunie.

ziare.com

Comenteaza acest articol

css.php