BAC 2013: Un singur candidat, eliminat din BACALAUREAT de la proba orală de limba română

Un singur candidat a fost eliminat din examenul de bacalaureat, luni, după ce a fost prins cu un telefon mobil asupra sa, la proba orală de limba şi literatura română, potrivit datelor centralizate de Ministerul Educaţiei până la ora 15.00.

În prima zi de examinare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba şi literatura română (proba A) din cadrul examenului naţional de bacalaureat 2013, s-au prezentat, până la ora 15.00, un număr de 72.183 de absolvenţi de clasa a XII-a, precizează ministerul.

 

Conform datelor furnizate până la aceeaşi oră, dintre candidaţii prezenţi, unul a fost eliminat, deoarece avea asupra sa un telefon mobil. Conform metodologiei examenului de bacalaureat, este strict interzis accesul candidaţilor cu orice tip de lucrări – manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc. -, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu telefoane mobile sau cu orice alt mijloc electronic de calcul sau comunicare.

 

Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului de către preşedintele comisiei de examen, indiferent dacă materialele

 

 

 

 

în cauză au fost folosite sau nu, mai precizează sursa citată.

 

Proba orală de limba română se desfăşoară în perioada 10 – 12 iunie.

 

Pentru susţinerea examenului naţional de bacalaureat în sesiunea iunie – iulie 2013 s-au înscris 187.898 elevi, dintre care 147.830 din promoţia actuală.

 

Ultima probă din această sesiune a examenului este programată în 5 iulie

Mediafax

Comenteaza acest articol

css.php