BACALAUREAT 2012, SESIUNEA DE TOAMNĂ: Proba de limba română

Cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat continuă marţi cu evaluarea competenţelor de comunicare orală la limba română, dar şi cu cea de evaluare a competenţelor la limba maternă pentru candidaţii aparţinând minorităţilor naţionale.

Potrivit calendarului aprobat de MECTS, miercuri va fi cea de-a doua zi de evaluare a competenţelor de comunicare la limba maternă la sesiune de toamnă a bacalaureatului.

 

De asemenea, evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare într-o limbă modernă este programată în intervalul 21-22 august, în timp ce evaluarea competenţelor digitale va avea loc în zilele de 23 şi 24 august.

 

Rezultatul obţinut de fiecare candidat la evaluări nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă, în raport cu standardele europene recunoscute în domeniu.

 

Prima probă scrisă (limba şi literatura română) a sesiunii curente se va desfăşura luni, 27 august. Aceasta va fi urmată marţi, 28 august, de proba de limba şi literatura maternă. Proba obligatorie a profilului este programată miercuri, 29 august. Ultima probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării – va avea loc vineri, 31 august.

 

În data de 2 septembrie vor fi afişate primele rezultate (până la ora 16,00) şi vor fi depuse contestaţiile (16,00 – 20,00). Acestea vor fi soluţionate în intervalul 3-4 septembrie, urmând ca afişarea rezultatelor finale să aibă loc în data de 5 septembrie.

 

Numărul total de candidaţi care s-au înscris pentru susţinerea examenului de bacalaureat în sesiunea august-septembrie este de 99.111, aceştia fiind repartizaţi în 304 centre de examen.

 

Rata de promovare înregistrată la prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an a fost de 44,41% (după soluţionarea contestaţiilor).

realitatea.net

Comenteaza acest articol

css.php