BACALAUREAT 2012: Strângerea de bani pentru protocol, interzisă

Strângerea de fonduri pentru protocol la examenul de bacalaureat este interzisă, iar cei care vor accepta astfel de practici vor fi excluşi din comisiile de examen pentru o perioadă cuprinsă între 1 şi 5 ani, a anunţat, joi, secretarul de stat Stelian Fedorca.

“Nu vom tolera colectarea de fonduri pentru protocol. Sancţiunile asupra celor care vor accepta o asemenea practică merg până la excluderea din comisiile de examinare pe o perioadă de la 1 la 5 ani”, a spus secretarul de stat din Ministerul Educaţiei.

 

În privinţa organizării şi desfăşurării bacalaureatului, Fedorca a precizat că, în urma discuţiilor purtate cu inspectoratele şcolare, metodologia pentru bacalaureat este respectată, sistemele de supraveghere video sunt funcţionale, iar comisiile, constituite.

 

Probele scrise ale bacalaureatului vor începe în 2 iulie cu testul la limba şi literatura română. Pentru 3 iulie este programată proba scrisă de limba şi literatura maternă, în 4 iulie va avea loc proba obligatorie a profilului, iar în 6 iulie candidaţii vor susţine proba la alegere a profilului şi specializării.

 

În 8 iulie vor fi afişate rezultatele, iar în 9 iulie, între orele 8.00 şi 12.00, vor fi depuse contestaţiile.

 

În perioada 10 -12 iulie va avea loc soluţionarea contestaţiilor, iar la 13 iulie vor fi afişate rezultatelor finale.

mediafax.ro

Comenteaza acest articol

css.php