„Băieţii deştepţi“ vând energie la preţuri imbatabile, pentru a câştiga piaţa de profil

„Băieţii deştepţi“ vând energie la preţuri imbatabile, pentru a câştiga piaţa de profil

Desprinsă anul trecut din Tinmar Ind, un consorţiu condus de omul de afaceri Augustin Oancea, din Câmpina, firma Tinmar Energy pare să câştige teren în judeţul Constanţa. Recent, şi-a îmbogăţit portofoliul de clienţi cu un consumator important – Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile SA, care a apelat la Bursa de Mărfuri pentru a achiziţiona energie electrică.

Potrivit unui anunţ publicat pe portalul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice, ACN a încheiat un contract pentru furnizare de energie electrică, inclusiv servicii de transport, de sistem, de administrare a pieţei cu operatorul reţelei de transport şi serviciul de distribuţie cu operatorul reţelei de distributie, pentru cele 18 puncte de consum care îi aparţin.
Furnizarea se va face pe tot parcursul anului 2017, iar achiziţia de pe bursă a adus şi o importantă economie în bugetul companiei. Dacă iniţial s-a estimat o valoare a contractului de 3,5 milioane lei, Tinmar Energy a oferit un preţ imbatabil faţă de ceilalţi nouă ofertanţi – 2.661.436,42 lei.
Tinmar Energy s-a desprins din Tinmar Ind în 2015. Firma, condusă de Augustin Oancea, un discret om de afaceri din Câmpina, s-a divizat în trei, Tinmar Ind, care a rămas cu activitatea principală de comercializare a combustibililor, Tinmar Gas, furnizor de gaze naturale şi Tinmar Energy, furnizor de energie electrică.
Tinmar Energy a intrat repede pe piaţa furnizorilor de energie agreaţi de către instituţiile publice. De pildă, la Constanţa, a reuşit să câştige contracte cu Curtea de Apel, Uzina Termoelectrică Midia, Apollo Ecoterm Medgidia şi cu Spitalul din Eforie Nord. Pentru a-şi forma însă un portofoliu de clienţi, societatea a venit cu preţuri foarte mici, sacrificându-şi profitul. Aşa se face că 2015, anul înfiinţării, nu a fost deloc unul fast. Potrivit informaţiilor publicate pe portalul Ministerului de Finanţe, cifra de afaceri a Tinmar Energy a fost de 194.472.279 lei, dar cheltuielile au depăşit mult veniturile, anul fiind încheiat cu un minus de 4.120.654 lei. În acelaşi an, firma, care avea doar zece angajaţi, a raportat datorii de 351.620.005 lei.

Netty DUMITRACHE

Comenteaza acest articol

css.php