Bani cu țârâita pentru repararea Școlii din satul Viile

Bani cu țârâita pentru repararea Școlii din satul Viile

Ajuns într-o stare de degradare avansată, după ce ani buni nu a fost reparat, acoperișul Școlii gimnaziale din satul Viile, comuna Ion Corvin, are încă mare nevoie de intervenții, în ciuda eforturilor primăriței Marcela Rădulescu.

Încă de vara trecută, imediat după preluarea mandatului de edil, Marcela Rădulescu a făcut toate demersurile necesare pentru a face rost de finanțare pentru școala din Viile. S-a adresat autorităților județene, celor guvernamentale, dar primii bani i-a obținut abia anul acesta, în luna mai. Consiliul Județean Constanța a alocat atunci suma de 100.000 lei, din totalul estimat de către edil la 600.000 lei.
La ultima ședință de CJC, de la finele lunii iulie, tot CJC a mai votat alocarea sumei de 50.000 lei, pentru lucrări de reparații la școală. Banii provin din procentul de 20% din sumele defalcate din cota de 18,5% din impozitul pe venit, pentru achitarea arieratelor, susținerea programelor de dezvoltare locală și pentrunsusținerea proiectelor de infrastructură ce necesită cofinanțare locală.
Încă din vara anului trecut, o parte din plafonul unei săli de curs s-a prăbușit, doar întâmplarea făcând ca nimeni să nu fie rănit.
Primarul Marcela Rădulescu a început atunci demersurile pentru obţinerea de fonduri necesare intervenţiei urgente la şcoala din satul Viile. „De mai bine de opt ani nu s-a mai făcut nimic pentru şcoala din Viile, deşi este satul cu cea mai numeroasă populaţie din întreaga comună Ion Corvin. Acolo sunt 1.200 de oameni, mai mult decât în celelalte patru sate ale comunei, la un loc. Era inevitabil ca la un moment dat să se prăbuşească tavanul, iar acum trebuie să fim mereu atenţi să nu mai apară vreo spărtură“, ne-a explicat primăriţa Marcela Rădulescu.

Comenteaza acest articol

css.php