BEC face publice rezultatele dupa numararea a 99,07% din voturi. Ce declara invingatorul

BEC face publice rezultatele dupa numararea a 99,07% din voturi. Ce declara invingatorul

BEC a prezentat la ora 11,00 rezultatele partiale ale alegerilor, dupa numararea a 99,07% din voturile exprimate. Victor Ponta a fost votat de 45,49% , iar Klaus Iohannis de 54,5% dintre alegatori.

Rezultatele finale ale alegerilor de duminica vor fi facute publice maine, cel tarziu miercuri.

Dupa acest moment, Klaus Iohannis a facut o declaratie de presa. “Dragi romani, peste 6,2 milioane de voturi m-ati ales presedinte al Romaniei. Va multumesc! Este cea mai placuta surpriza din acest moment. Campania a trecut, ce a fost de ales, s-a ales. Acum trebuie sa ne apucam de treaba. Eu sunt dipsus sa ma apuc foarte serios si foarte hotarat de treaba”, a spus Iohannis.

Castigatorul alegerilor prezidentiale a mai spus ca, dupa experienta din diaspora, se impune mai mult ca oricand introducerea votului electronic. “Cineva trebuie sa analizeze organizarea votului catastrofal din diaspora. Guvernul trebuie sa analizeze si sa-i traga la raspundere pe organizatori, iar cei vinovati trebuie sa raspunda cu functia”, a mai spus Iohannis.

Liderul liberal a facut un apel catre presedintele in functie, Traian Basescu, sa-i recheme pe toti diplomatii care nu au gestionat cum trebuie votul in strainatate.

Iohannis a mai spus ca, in calitate de presedinte, va continua partneriatul strategic cu SUA si NATO, dar a invitat Guvernul sa prezinte in Parlament bugetul pentru 2015. “Cu cat mai repede, cu atat mai bine!”, a spus viitorul presedinte.

In final, Iohannis a dat asigurari ca va fi un presedinte liber, ca ii va reprezenta pe romani.

Comenteaza acest articol

css.php