Bioenergoterapeutul: doctor, clarvăzător sau ghicitoare?

Bioenergoterapeutul: doctor, clarvăzător sau ghicitoare?

Săptămâna trecută, bioenergoterapeutul Viorel Pop a oferit consultaţii constănţenilor. Acesta susţine că vede şi viitorul, ca pe un film al vieţii celor care îi solicită ajutorul. Din păcate, foarte mulţi vin la el ca la ghicitoare, cerând informaţii în special legate de diverse amantlâcuri ale celor apropiaţi.

Viorel Pop călătoreşte prin ţară, pentru a-şi oferi serviciile românilor, el oferind şedinţe de bioenergoterapie, dar şi citind viaţa doritorilor. Culmea, însă, aceştia vor mai degrabă să ştie cine le-a făcut rău sau cine le vrea răul, ce motive au răuvoitorii şi dacă partenerii îi înşeală şi cu cine. „Eu încerc să îi sfătuiesc de ce să se ferească în perioada următoare, ce probleme ar putea întâmpina, dar românii vor să ştie, mai degrabă, cine le face rău şi de ce. Sau dacă partenerul se duce cu altul şi unde merge. Eu nu le spun astfel de lucruri şi nici când li se termină viaţa. Eu vreau doar să le transmit câteva lucruri esenţiale, să îi văd pozitivi, nu să trăiască în trecut“, ne-a declarat terapeutul. Acesta se laudă că a prevestit cutremurele din 2006, din Indonezia, dar şi revoluţia din Tibet, din 2008, în cadrul unor emisiuni televizate la postul lui Dan Diaconescu. „Niciodată nu spun data exactă, pentru că apoi lumea poate intra într-o stare de psihoză, de panică“, ne-a mai declarat bioenergoterapeutul. Acesta ne-a precizat că, în cadrul şedinţelor de tratament, combate anxietatea, depresie, probleme reumatice şi chiar a vindecat infertilitatea, acum o cunoştinţă fiind o mămică fericită. Dar el nu interzice tratamentul medicamentos şi cere pacienţilor săi să respecte indicaţiile medicilor. Tot ceea ce face este să deblocheze centrii energetici ai bolnavilor şi să îi reîncarce. „Sunt un om condamnat. De multe ori mă închid în cameră, pentru că sunt foarte obosit. Pe stradă, trec pe lângă oameni, le văd problemele, le văd filmul vieţii şi îmi este foarte greu. De aceea prefer, câteodată, să rămân singur. Le recomand tuturor să nu se mai uite în curtea altora, să îi intereseze doar de ei, să se preocupe de viaţa lor şi nu de ce fac alţii. Trebuie să nu mai fim atât de invidioşi“, mai spune Viorel Pop.
Bioenergoterapeutul este şi lector la Asociaţia Naţională de Terapii Complementare din România. Aici se organizează tot felul de cursuri, pentru diverse calificări. La Constanţa, doritorii pot studia Reflexoterapia şi presopunctura, masaj terapeutic şi cristaloterapie, dar puţini localnici se înscriu la astfel de clase. Anul acesta, doar 50 de constănţeni au studiat la Anatecor, majoritatea nutriţie, pentru a învăţa alimentaţia potrivită pentru diferite afecţiuni. Printre ei, mulţi medici, dar acest curs a fost desfiinţat datorită noilor reglementări legale. Psihologul Niculina Enache se laudă că absolvenţii Anatecor nu devin terapeuţi decât după ce efectuează şi un an de practică, însă până acum niciunul de la Constanţa nu a dat examenul pentru a obţine certificatul de terapeut. Culmea, se pare că oricine poate deveni bioenergoterapeut, dacă urmează cursurile asociaţiei, deoarece toţi avem energii, însă trebuie să învăţăm să le conducem. Viorel Pop susţine, însă, că majoritatea celor care participă la cursuri nu sunt interesaţi cu adevărat, ci vor doar diplomele de calificare, pentru a se angaja pe navele de croazieră.

Valentin ISPAS

2 Comments

  1. Viorel Pop e doar un mare mincinos . Doar presupune dupa ce il intreaba pe om de ce a venit la cabinet. Ii spui 2 cuvinte si el da cu presupusul pe tema x. E un mare mincinos iar mai prost e cel care crede. Desparte familii fara nici un motiv, atunci cand Dumnezeu a unit, nu e credincios, nici gand. E de toata jena.

  2. Totusi eu nu am deschis gura inainte si mi-a spus totul despre mine, atat pe plan fizic cat si emotional.Imi pare sincer rau ca ati avut o alta experienta.

Comenteaza acest articol

css.php