Brioșe cu vanilie

Brioșe cu vanilie

Ingrediente mini prăjituri cu vanilie

300 g făină

30 g amidon de porumb

1 vârf lingură de sare

6 g bicarbonat de sodiu

5 g praf de copt

90 g zahăr pudră

6 ml esență de vanilie

70 ml ulei de măsline

230 ml lapte

Pentru crema de vanilie

120 g unt

370 g zahăr pudră

7.5 ml esența de vanilie

60 ml lapte

colorant alimentar, opțional

Cum pregătești mini prăjiturile cu vanilie

Încălzești cuptorul la 170 de grade. Pregătești 12 forme speciale pentru mini prăjituri. Într-un bol amesteci făina, amidonul de porumb, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și cerni amestecul de două ori. Cu un tel sau mixer, bați uleiul și zahărul pudră, până se încorporează bine, apoi adaugi esența de vanilie. Adaugi treptat laptele și făina. Mixezi pana se formează o compoziție omogenă. Umpli formele cu aceasta, însă doar trei sferturi. Dai la cuptor pentru aproximativ 15-18 minute, apoi lași la răcit.

Crema de vanilie

Cu ajutorul unui tel sau mixer bați untul 5 minute, până devine cremos. Adaugi treptat zahărul pudră și amesteci bine. La final, torni esența de vanilie, laptele și opțional colorantul alimentar. Mixezi încă 5 minute. Decorezi cu crema mini prăjiturile și servești imediat.

Sursa http://www.cookwithmanali.com

Comenteaza acest articol

css.php