Bronz pentru noi, Dinamo – campioana

Rugby/Divizia Nationala
RCJ Farul a castigat finala mica a Diviziei Nationale, in timp ce, in partida pentru titlu, Dinamo s-a impus in fata Stelei, reusind eventul

Cristian BANCIU

Ultima zi a lui mai a reprezentat finalul sezonului rugbystic intern. Pe Stadionul „Arcul de Triumf” din Capitala s-au disputat finalele Diviziei Nationale. In primul meci al zilei, finala mica, au luptat combatantele RCJ Farul si CSM U Baia Mare. Desi a sperat mult timp la titlu, echipa de pe litoral avea ca obiectiv, inaintea startului de campionat, locul trei. Acesta a fost indeplinit cu succes, marinarii impunandu-se in fata baimarenilor cu scorul de 26-10. Meciul a fost presarat cu duritati, arbitrul Horatiu Bargaunasi fiind nevoit sa arate nu mai putin decat sase cartonase galbene. Meciul a fost la discretia constantenilor mai ales in partea a doua, dupa ce, la cabine, diferenta de pe tabela era de doar trei puncte (13-10). Alte 13 puncte marcate de Farul in repriza secunda, in timp ce adversarii, desi au avut momente de dominare categorica, s-au lovit ori de defensiva gruparii de la malul marii, ori de un ghinion fantastic. RCJ castiga meritat medaliile de bronz, isi indeplineste obiectivul si isi anunta candidatura pentru titlul sezonului urmator. Cei care au reusit performanta de a readuce Constanta pe harta rugbyului romanesc sunt: 15 Catalin Nicolae – 14 Ryan Witiboi, 13 Ovidiu Dumbrava, 12 Dumitru Marian, 11 Ionut Florea – 10 Bogdan Munteanu, 9 Bidzina Samkharadze – 8 Onal Agiacai (capitan), 7 Lasha Tavartkilidze, 6 Daniel Carpo – 5 Kakhaber Uchava, 4 Marian Butugan – 3 Giorgi Khositahsvili, 2 Yuri Natriashvili, 1 Dan Tudosa, 16 Octavian Dinita, 17 Daniel Bejan, 18 Dionisie Ciobanu, 19 Alexandru Mitu, 20 Victor Bezuscu, 21 Eugen Janties, 22 Constantin Gheara. Antrenori: Leodor Costea si Gheorghe Florea. In partida cu Baia Mare, pentru Farul au marcat: Agiacai si Samkharadze, cate un eseu, Munteanu, o transformare, Manolache, o transformare si patru lovituri de pedeapsa.

Dinamo a luat eventul

Dupa ce a trecut de Steaua in Cupa Romaniei, Dinamo a reusit sa isi adjudece si titlul de campioana, in fata aceleiasi echipe. Paradoxal, desi titulatura de finala mare a campionatului indemna la spectacol, bucurestenii nu s-au ridicat nici la nivelul finalei mici. Daca amintim numai scorul, 6-0, si este suficient pentru a ne da seama ca partida nu a fost deloc una agreabila. Dinamo si-a atins obiectivul si acum regretul marinarilor este mult mai mare, mai ales daca se gandesc ca, in doua randuri, Farul putea trece cu usurinta de, iata, echipa care a luat titlul.

Comenteaza acest articol

css.php