Buget de avarie pentru comuna Ciocârlia

Buget de avarie pentru comuna Ciocârlia

Aleșii locali din comuna Ciocârlia au aprobat deja bugetul pentru anul în curs, dar este de remarcat faptul că, fără un sprijin real din partea autorităților județene și centrale, în localitatea constănțeană nu se vor putea realiza niciun fel de investiții în infrastructură, nici măcar reparații stringente.

Bugetul comunei Ciocârlia totalizează 6.151.081 lei, cea mai mare parte a veniturilor fiind programată pentru trimestrul întâi. Din aceste venituri, cele proprii sunt de 3,718 milioane de lei, 1,844 milioane lei fiind veniturile programate a fi încasate din impozite și taxe pe proprietate. Experiența anilor anteiori a arătat, însă, că aceste sume nu ajung efectiv în conturile Primăriei, deoarece nu toți cetățenii se grăbesc să-și plătească dările, iar până la punerea lor în executare este cale lungă. De asemenea, bugetul comunei ar trebui să primească, în acest an, 2,432 milioane de lei din sumele defalcate din TVA.
La capitolul cheltuieli ar urma să meargă toate încasările administrației locale, adică 6.151.081 lei, de asemenea cu cea mai mare pondere fiind trimestrul întâi.
Doar pentru cheltuieli cu personalul aparatului administrației locale s-a alocat suma de 1.866.519 lei, pentru bunuri și servicii – 2.365.696 lei, iar pentru asistență socială, 513.595 lei. Vestea bună vine, în cel de-al doilea trimestru al anului, pentru elevii silitori din comună, cărora le-a fost alocată, cu titlul de burse, suma de 41.280 lei.
Pentru susținerea cultelor, primăria va mai cheltui suma de 55.000 lei, iar pentru învățământ, 470.888 lei.
Din păcate, administrația locală a întocmit cu realism acest buget, care nu poate prevede excedent, toate sumele încasate urmând să-și găsească imediat corespondent în cheltuieli. În aceste condiții, orice alte cheltuieli, legate de reabilitarea infrastructurii rutiere, a celei de iluminat public, a școlilor ori a altor clădiri ce aparțin primăriei nu se vor putea face fără susținerea lor din bugetul județean ori din cel național.

Comenteaza acest articol

css.php