Bugetul comunei Ion Corvin suportă o parte din creșterea tarifului la salubritate

Bugetul comunei Ion Corvin suportă o parte din creșterea tarifului la salubritate

Pentru a respecta regulamentele europene referitoare la salubritate, orice localitate trebuie să încheie contracte pentru preluarea deșeurilor cu firme specializate, care, la rându-le, au obligația să colecteze selectiv, să recicleze și să depoziteze corespunzător gunoiul. Sunt însă localități unde populația nu poate suporta tarifele practitate, moment în care se recurge la bugetul local.

Recent, aleșii locali din comuna constănțeană Ion Corvin au aprobat noile tarife pentru serviciile de salubritate, aplicabile atât persoanelor fizice, cât și agenților economici și instituțiilor publice. Potrivit primarului Marcela Rădulescu, prin hotărâre de Consiliu Local s-a aprobat ajustarea tarifelor din contractul de salubritazare al Asociației de dezvoltare intercomunitară Grupul Local de acțiune Deleni, la care comuna Ion Corvin este parte.
Astfel, pentru serviciile de precolectare, colectare și transport deșeuri municipale provenite de la persoanele fizice, tariful a fost fixat la 4,01 lei/persoană/lună, pentru persoanele juridice și instituțiile publice, la 60,25 lei/mc. De asemenea, pentru persoanele fizice, serviciul de colectare, transport, sortare, valorificare a deșeurilor provenite din gospodăriile populației, generate de reamenajarea și reabilitarea interioară, tariful s-a fixat la 76,71 lei/mc.
Pentru ca populația să nu resimtă creșterea de tarife, aleșii locali au mai stabilit ca taxa de salubritate pentru persoanele fizice să fie de 3 lei/persoană, diferența urmând să fie suportată din bugetul comunei.

Comenteaza acest articol

css.php