Cazinoul constănțean, din nou subiect de dezbatere

Cazinoul constănțean, din nou subiect de dezbatere

Asociația Expert Forum împreună cu Centrul pentru Resurse Civice din Constanța și Specializarea Jurnalism a Facultății de Litere din cadrul Universității Ovidius din Constanța organizează miercuri, 6 iunie 2018, de la ora 13.30, evenimentul “Cazinoul din Constanța – istorie, conservare, restaurare și viitor”.

Dezbaterea va avea loc în Aula Bibliotecii Județene “Ioan N. Roman” din Constanta si îi va avea ca invitați pe dr. Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă Constanța, precum și pe arh. Radu Cornescu cu o discuție despre istoria și însemnătatea Cazinoului pentru Constanța și constănțeni.

Arh. Daniela Costea, membră a Asociației ARCHÉ, se va alătura evenimentului pentru a discuta despre urgența conservării Cazinoului și despre includerea lui, anul acesta, în programul “7 cele mai periclitate situri din Europa” al EUROPA NOSTRA. Discuțiile vor continua pe tema provocărilor ultimilor ani cu privire la restaurarea Cazinoului și anularea repetatelor achiziții publice derulate pentru lucrări de restaurare.

Publicul va lua parte, spre finalul evenimentului, la o discuție deschisă despre viitorul Cazinoului.

Evenimentul face parte din proiectul “Europa MEA – Active Citizens for an Accountable Europe” al Asociației Expert Forum, un proiect care încurajează și sprijină activismul la nivel local, finanțat de Comisia Europeană prin programul Europe for Citizens.

Ca parte a proiectului, echipe de cetățeni vor monitoriza pe parcursul anului 2018 mai multe subiecte de interes la nivel local, precum Cazinoul Constanța și Piața Ovidius.

Comenteaza acest articol

css.php