Ce le-a scris șefilor de la Educație o elevă nemulțumită că a luat 9,40 la Evaluarea Națională

O elevă care a susținut, luna trecută, Evaluarea Națională, le-a trimis celor de la Ministerul Educației o scrisoare prin care își arată nemulțumirea față de nota primită și față de între sistemul educațional din România.

 

Fata a obținut nota 9,40, deși crede cu orice preț că ar merita 9,80. După ce nici în urma contestației, nota nu i s-a modificat, eleva s-a hotărât să le scrie celor de la Ministerul Educației, fără prea mari speranțe că se va rezolva însă ceva.

„Buna ziua !

Chiar dacă sunt aproape sigură că acest e-mail nu va fi citit , eu totuși vreau să va informez despre niște lucruri legate de Evaluare Natională. Eu am terminat ca șefă de promoție cu media pe cei 4 ani ai gimnaziului 10, la Evaluarea Natională am luat 10, la matematică și 9.4 la română.

 

Am acceptat pana la urma ideea schimbarii baremului si, asa, eu, care chiar am invatat si am ales varianta c (subiectiva ), am luat 9.4, in timp ce un alt coleg a luat 10 si el a ales varianta predicativa. Ba mai mult, un alt coleg, care abia avea media 7 a luat 9.7 si o colega a luat 9.9 si in vorbirea curenta face si dezacorduri.

Fiind nemultumita de nota am facut contestatie. Am aflat ca lucrarea mea e de cel putin 9.8, dar, cum nu este o diferenta de 0.5, am ramas cu aceeasi nota la o teza mult mai buna, deoarece niste ,, profesori “(asa-zisi) nu au avut competenta sa corecteze de prima data bine si sa-mi puna nota meritata, adica macar 9.8. Nu ati putut sa faceti niste subiecte care sa nu lase loc de interpretare si ati mai pus si niste profesori incompetenti sa le corecteze , profesori care poate doar au vrut sa para incompetenti, fiind influentati de o atentie, ca doar asa e in Romania.

In loc sa incurajati copiii buni , olimpici (am peste 50 diplome la olimpiade si concursuri ), ajutandu-i cu cele 0.1 puncte care ar modifica nota , incurajati nedreptatea prin coruptia si incompetenta de care dau dovada unii “profesori”.

Va multumesc in cazul in care veti citi acest e-mail , daca nu, inseamna ca nu va intereseaza deloc aceasta tara!!!”

EVZ.ro

Comenteaza acest articol

css.php