Cea mai prolifică firmă de proiectări din Constanţa a împlinit 60 de ani

Cea mai prolifică firmă de proiectări din Constanţa a împlinit 60 de ani

În urmă cu 60 de ani, lua fiinţă, la Constanţa, Institutul de Proiectări, Construcţii şi Urbanism, ulterior denumit Direcţia de Sistematizare, Arhitectură şi Proiectare în Construcţii, primul sediu fiind în clădirea actualului Comandament al Marinei.
Specialiştii institutului au început atunci o muncă titanică, de creare a ceea ce este astăzi Constanţa. În 1977, după cutremur, s-a schimbat atât titulatura, în Institutul de Proiectare Judeţean Constanţa, cât şi sediul, care funcţionează de atunci, neîncetat, la intersecţia bulevardelor Tomis şi Mamaia. 1991 a fost un alt moment de cotitură, când vechiul institut şi-a schimbat pe de-a întregul structura, fiind primul din ţară privatizat prin metoda MEBO. De atunci, poartă numele de Proiect SA, cea mai prolifică instituţie de proiectare din judeţele Constanţa, Ialomiţa şi Tulcea, cea care a imaginat şi pus pe hârtie proiectele celor mai multe clădiri, fie ele ansambluri de locuinţe, hoteluri, obiective culturale, lucrări de infrastructură, de la drumuri şa reţele de apă şi canalizare.
Sediul Proiect SA, al Universităţii Maritime, Biblioteca Judeţeană Constanţa, Spitalul Judeţean Constanţa, Direcia Regională de Drmuri şi Poduri, sediul CERONAV, BRD, BCR, CCINA, Inspectoratul de Stat în Construcţii, Direcţia Regională Vamală, sunt doar câteva dintre clădirile pe lângă care noi, constănţenii, trecem cu regularitate, şi ale căror proiecte poartă semnătura arhitecţilor şi proiectanţilor din cadrul Proiect SA.
Proiect SA are implementat şi menţine un sistem de managment al calităţii, conform ISO 9001-2001, un sistem de managementul mediului, conform ISO 14001-2004, precum şi un sistem de managementul securităţii şi sănătăţii în muncă, conform ISO 18000-2004, pentru activitatea de proiectare obiective civile, industriale şi agricole, urbanism, studii, consultanţă, dirigenţie de şantier, asistenţă tehnică.
Vineri, speciliştii Proiect SA au sărbătorit cei 60 de ani de existenţă, cu gândul atât la ceea ce s-a realizat până în prezent, dar mai ales la viitor.

Comenteaza acest articol

css.php