Ceaiuri care te ajută să-ți păstrezi splina sănătoasă

Ceaiuri care te ajută să-ți păstrezi splina sănătoasă

Iată cele mai bune infuzii din plante care te pot ajuta să previi bolile splinei!

Rostopască

Infuzia de rostopască îți poate fi un aliat de nădejde în menținerea splinei într-o stare bună. Mai exact, trebuie să bei o dată pe zi, 150 de ml de ceai din această plantă. Jumătate de linguriță din rostopască uscată și bine mărunțită se pune în 150 de ml de apă clocotită. După 10 minute se strecoară. Trebuie băut imediat, nu de dimineață pentru seara.

Sporis

Este bine să bei și infuzie de sporis dacă vrei să ai o splină care funcționează normal. Ai nevoie de o linguriță de plantă uscată și de o cană cu apă clocotită. Lasă la infuzat 10-12 minute, apoi strecoară. Ai nevoie de 3 căni de ceai pe zi.

Armurariu

Și infuzia de armurariu este ideală în acest scop. O linguriță de semințe măcinate de armurariu se pun într-o cană cu apă clocotită. După 7-9 minute se strecoară. Bea câte o cană înainte de fiecare masă principală.

Gălbenele, frasin și păpădie

Dacă vrei să-ți păstrezi splina sănătoasă trebuie să bei, înainte de fiecare prânz și cină, câte o ceașcă cu o infuzie făcută din gălbenele, frunze de frasin și păpădie. Iată cum se prepară: ai nevoie de câte o lingură din fiecare plantă menționată și 500 de ml de apă clocotită. Mixul de plante se pune în apa clocotită și se lasă așa timp de o oră și jumătate.

Ce altceva te mai poate ajuta

Și țelina este grozavă pentru splină. Bea 30 de ml de suc de țelină, de 3 ori pe zi.

clicksanatate.ro

Comenteaza acest articol

css.php