Cheesecake cu mere şi caramel

Cheesecake cu mere şi caramel

Ingrediente
100 g biscuiţi graham fărâmiţaţi
4 linguri unt nesărat, topit
70 g zahăr tos + 1 lingură
½ linguriţă scorţişoară
2 mere mici, descojite, fără cutia cu seminţe, tăiate cubuleţe
450 cremă de brânză moale
2 ouă
15 caramele
1 lingură apă

Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul. Tapetezi o tavă pătrată cu folie de aluminiu, inclusiv pe margini. Combini biscuiţii graham fărâmiţaţi cu untul topit într-un bol mic, apoi torni compoziţia în tavă şi o apeşi bine pe fundul tăvii.

Amesteci 1 lingură de zahăr cu ¼ linguriţă scorţişoară într-un bol, apoi adaugi merele tăiate cubuleţe. Amesteci bine ca să se acopere merele cu zahărul şi le dai deoparte.

Mixezi crema de brânză cu restul de zahăr şi cu ¼ linguriţă scorţişoară, până se omogenizează. Adaugi ouăle, pe rând, mixând la viteză mică, după fiecare ou adăugat. Torni compoziţia peste crusta de biscuiţi din tavă. La final, peste cheesecake, aşezi merele tăiate cubuleţe, pe care le-ai acoperit cu zahăr şi scorţişoară.

Dai tava la cuptor 40-45 de minute, până când prăjitura este coaptă în centru. Laşi să se răcească 15 minute la temperatura camerei, apoi muţi cheesecake-ul la frigider şi îl laşi să se răcească cel puţin 4 ore.

Pui caramelele cu 1 lingură de apă într-un bol termorezistent, le topeşti la microunde 45 de minute, până când sosul este omogen când îl amesteci. Stropeşti cheesecake-ul cu caramelul topit. Foloseşti marginile foliei de aluminiu ca să scoţi prăjitura din tavă şi o tai în pătrate, după preferinţă, mai mari sau mai mici, şi serveşti imediat.

Sursa + foto: www.fearlesshomemaker.com

Comenteaza acest articol

css.php