Cheesecake cu morcovi

Cheesecake cu morcovi

Ingrediente
Cheesecake cu morcovi
Aluat cu branza

450 gr crema de branza (tip Philadelphia)
100 gr zahar
2 oua
1/2 pastaie de vanilie
100 gr smantana acra/fermentata

Aluat cu morcovi

165 gr faina alba (BL55)
200 gr zahar (din care 50 gr zahar brun, restul alb)
120 ml ulei (cu gust neutru)
2 oua
150 gr morcovi
1/2 pastaie de vanilie
1 1/4 lingurita praf de copt
3/4 lingurita scortisoara macinata
1/4 lingurita nucsoara macinata
1/8 lingurita cuisoare macinate
1/8 lingurita sare

Crema de branza

150 gr crema de branza
50 gr unt (la temp. camerei)
100 gr smantana acra/fermentata
50 gr zahar pudra

Decor

nuca macinata

Portii: 8
Preparare
Cheesecake cu morcovi
Amestecul de branza. Se mixeaza crema de branza doar pana devine cremoasa (cam 1 minut). Se adauga zaharul si miezul de vanilie si se mixeaza 3 minute. Se adauga ouale, cate unul o data, si se mixeaza dupa fiecare pana se omogenizeaza. Se adauga smantana si se omogenieaza.
Amestecul cu morcovi. Se dau morcovii pe razatoarea mica (eu le-am dat apoi si cateva pulsuri in robot sa fie si mai maruntiti). Se cerne faina cu praful de copt, toate aromele

Se bat ouale cu zaharul pana aveti un amestec ca o crema groasa (cca 3-4 minute). Continuati sa mixati si turnati uleiul in fir subtire, ca la maioneza. Crema se va mai ingrosa usor. Se adauga miezul de vanilie si se mixeaza pana se omogenizeaza.

Se adauga faina aromata si se amesteca usor, de data asta manual (cu telul sau o paleta de patiserie). La final se incorporeaza usor morcovii.
Se tapeteaza fundul unei tavi (preferabil cu pereti detasabili; de 23 cm diametru) cu hartie de copt. Se ung marginile cu putin unt.
Se toarna jumatate din amestecul cu morcovi in tava si se niveleaza cu dosul unei linguri sa se acopere fundul tavii.
Se pune cam 1/3 din amestecul de branza peste baza de morcovi. Folositi o lingura si puneti gramajoare ici si colo, fara a nivela. Puneti apoi restul de amestec de morcovi in acelasi fel (cu o lingura, puneti gramajoare printre cele de branza, tot fara a nivela). Scopul e sa obtineti un efect marmorat.
Turnati usor restul de amestec de branza peste toata suprafata si nivelati foarte usor cu dosul lingurii, pe cat posibil sa nu se mai vada amestecul de morcovi.
Coaceti cheesecakul la 175C (pentru cuptoarele electrice, caldura sa vina doar de jos; pentru toate cuptoarele: introduceti o craticoara cu apa pe fundul cuptorului ca sa se faca abur), timp de 55-60 minute. Cand e gata, daca miscati tava, centrul trebuie sa tremure ca o piftie. Daca apar cateva crapaturi sau denivelari  pe suprafata cheesecakului, nu va panicati, e ok, glazura le va acoperi. Crapaturile apar din cauza ca aluatul de morcovi din interior creste (are praf de copt). Opriti cuptorul, dar lasati cheesecakul sa se raceasca inauntru macar 1 ora. Treceti cu cutitul pe margine sa desprindeti cheesecakeul de tava.

Cu mixerul frecati untul cu crema de branza pana amestecul devine cremos. Adaugati zaharul si smantana si mixati bine. Cu aceasta crema glazurati suprafata cheesecakeului.
Dati cheesecakeul la frigider macar cateva ore. Cand il scoateti din forma, presarati nuca macinata pe margine, apoi se poate felia. E bun imediat dar rezista bine 2-3 zile la frigider.

e-retete.ro

Comenteaza acest articol

css.php