Ciorbă de burtă – rețetă tradițională românească

Ciorbă de burtă – rețetă tradițională românească

Ingrediente:

  • 1 kg burta de vita prefiarta
  • 1 morcov mare
  • 1…2 cepe potrivite
  • 1 telina
  • leustean
  • 1 capatana de usturoi
  • 2 oua
  • 400 gr de smantana
  • otet 1 polonic… sau dupa gust isi pune fiecare in farfurie

Preparare:
Burta spalata bine o pun la fiert intr.o oala de 8 l si o las pana scade 3 sferturi … iese o zeama albicioasa … toc ceapa morcovul telina si le pun la fiert in aceasta zeama. Scot burta o tai fasii subtiri si o pun din nou la fiert cu zarzavatul… cand e gata tot pisez usturoiul, amestec galbenusurile de ou cu smantana si adaug 1..2 polonice de zeama fiarta un pic racita… dupa ce am stins focul la ciorba o dreg cu un polonic de otet (depinde si cat de tare este acesta) si pun smantana cu ouale iar al sfarsit de tot adaug leusteanul.
Pofta buna!

Mentiuni:
Se serveste fierbinte!

 

Comenteaza acest articol

css.php