Ciorbă de legume dreasă cu smântână

Ciorbă de legume dreasă cu smântână

Ingrediente
2 morcovi potriviți
2 cartofi albi potriviți
2 roșii (1/2 cutie roșii în suc propriu)
1 ceapă mare
1 țelină potrivită
1 pătrunjel rădăcină
1 păstârnac
1 ardei gras
1 fir de prazciorba de legume
fasole galbenă (o mână)
200 ml smântână pentru gătit
2 gălbenușuri
1 lămâie
1 legătură de leuștean
frunze de ceapă verde
50 g unt
sare
Mod de preparare
1. Taie cubulețe rădăcinoasele, roșiile, ardeiul, fasolea și prazul. Înăbușă-le în untul topit și când s-au înmuiat, toarnă deasupra 2,5 l de apă fiartă separat. Pune un praf de sare și lasă să fiarbă un sfert de oră. Adaugă roșiile tocate mărunt și mai lasă pe foc alte 15 minute.
2. Bate gălbenușurile cu smântâna și un praf de sare și subțiază cu zeamă din supa de legume. Pune și zeama de lămâie strecurată și toarnă amestecul în oala cu supă de legume.
3. Lasă să dea un clocot și stinge flacăra. Servește ciorba de legume dreasă cu smântână cu frunze tocată de ceapă verde și leuștean.

Comenteaza acest articol

css.php