Cod Galben de furtuni pentru aproape toată țara. Cinci județe, sub Cod Portocaliu

Cod Galben de furtuni pentru aproape toată țara. Cinci județe, sub Cod Portocaliu

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi două atenționaări, una de Cod Portocaliu, valabilă pentru cinci județe, cealaltă de Cod Galben, pentru aproape tot restul țării.
Codul galben se va manifesta în nterval 20 septembrie, ora 11 – 21 septembrie, ora 21, când, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, căderi de grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25… 30 l/mp și cu precădere în nord-vestul țării și în zona Carpaților Occidentali pe arii restrânse 50…60 l/mp.
Temporar vântul va avea intensificări cu viteze care la rafală vor atinge 55…60 km/h, iar în timpul ploilor vor fi rafale de peste 65…70 km/h și vijelii.

Codul Portocaliu va fi valabil de pe 20 septembrie, ora 16 până pe 21 septembrie, ora 10, afectate fiind județele Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea și Bacău.

În intervalul 20 septembrie, ora 16 – 21 septembrie, ora 10 în județele: Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea și Bacău instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată și pe arii extinse se vor înregistra cantități importante de apă cuprinse, în general, între 50 și 70 l/mp.

Comenteaza acest articol

css.php