Competitia viitorilor mari fotbalisti

Cupa Hagi Danone se afla la prima editie anul acesta. Este singura competitie de fotbal din Romania destinata copiilor cu varste intre 10 si 12 ani. Se adreseaza atat copiilor legitimati la cluburile si scolile de fotbal profesioniste cat si copiilor din scolile generale pasionati de fotbal.

Competitia s-a format prin unificarea competitiilor organizate de Fundatia “Gheorghe Hagi”, respectiv Cupa Hagi si Danone Romania, respectiv Cupa Danone.

Cupa Hagi

Cupa Hagi este organizata in Romania din 2008, fiind inspirata de prima competitie la care a luat parte Gheorghe Hagi, in perioada junioratului, numita “Cupa Cravatelor Rosii”. Cupa Hagi este asimilata in calendarul competitional FRF fiind Campionatul National de Juniori E, castigatoarea primind si titlul de campioana a Romaniei.

Cupa Danone

Cupa Danone este parte integranta a turneului international de fotbal Danone Nations Cup, adresat copiilor intre 10 si 12 ani, fiind organizata si in Romania din anul 2000. La nivel mondial, Danone Nations Cup este cea mai important? competitie fotbalistic? pentru copii, sustinuta de FIFA.

Competitia, care incurajeaza dezvoltarea copiilor prin sport, se adreseaza in Romania echipelor de fotbal din ?colile generale si s-a desfasurat pana in anul 2009 in Constanta, Cluj-Napoca, Bucuresti si Timisoara, reunind numai anul trecut 151 de scoli si 1800 de copii.

An dupa an, prin indemnul “Crede in visul tau!”, Cupa Danone doreste sa aduca impreuna din ce in ce mai multi copii pasionati de fotbal, oferindu-le sansa de a-si indeplini cel mai frumos vis: participarea la un eveniment international, desfasurat dupa regulile Campionatului Mondial de fotbal si intalnirea cu Zinedine Zidane, patronul spiritual al competitiei.

sursa:cupahagidanone.ro

Comenteaza acest articol

css.php