Comuna Ciocîrlia va avea rețea de canalizare și stație de epurare a apelor uzate

Comuna Ciocîrlia va avea rețea de canalizare și stație de epurare a apelor uzate

Potrivit ultimului recensământ, din 2011, comuna constănțeană Ciocîrlia are puțin peste 3.200 de locuitori, este în plină dezvoltare, deoarece mulți orășeni doresc să se stabilească în zona rurală, iar distanța relativ mică față de municipii și accesul facil sunt condiții esențiale pentru a o face atractivă.

Pentru a convinge cât mai mulți oameni să se mute aici, este însă nevoie de condiții de viață decente, printre care se numără și accesul la rețeaua de canalizare. În prezent, comuna Ciocîrlia beneficiază de sistem centralizat de alimentare cu apă, nu și de canalizare. Acest inconvenient va fi depășit, deoarece proiectul administrației locale, de introducere a rețelei de canalizare și construcție a unei stații de apurare a apelor uzate a primit, încă de anul trecut, aprobare din partea Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.
Prin Programul Național de Dezvoltare Locală, comuna Ciocîrlia va beneficia de două proiecte majore, “Modernizare străzi în comuna Ciocîrlia, județul Constanța”, cu o valoare de 7.910.848,00 lei, și “Introducerea rețelei de canalizare și construcția unei stații de epurare a apelor uzate”, cu valoarea de 7.389.233,00 lei. Epurarea apelor uzate este o obligație impusă de directivele europene tuturor unităților administrativ teritoriale cu mai mult de 2.000 de locuitori. Neîndeplinirea acestei obligații poate duce, în viitorul nu foarte îndepărtat, la sancțiuni care vor fi suportate de către bugetul local.
Deși proiectele sunt deja aprobate, acum se așteaptă semnalul pentru demararea procedurilor de achiziție a lucrărilor.
Celălalt proiect extrem de amplu, care include lucrări de reabilitare a drumurilor comunale, prin asfaltare, construire de trotuare și canale de preluare a apelor pluviale așteaptă, de asemenea, aprobare pentru lansarea achizițiilor.

Comenteaza acest articol

css.php