Comuna cu cea mai mare promovabilitate la bacalaureatul de toamna

Comuna Hotarele, din județul Giurgiu, nu are niciun drum asfaltat, dar se poate mândri cu un record în materie de promovabilitate la a doua sesiune de Bacalaureat. Este o adevărată minune faptul că aproape 80% dintre elevii Grupului Școlar “Udriște Năsturel”, unicul liceu din Hotarele au reușit să treacă cu brio examenul, în timp ce media pe țară a depășit cu puțin 24 de procente.

Hotarele a ajuns în paginile ziarelor acum doi ani, în urma unei bătăi crunte între două dintre elevele liceului “Udriște Năsturel”, iar mai înainte, în 2009, comuna a fost denumită în mod ironic “comuna de pe lună”, din cauza drumurilor neasfaltate, cu cratere imense, exact ca pe satelitul natural al pământului.

De-atunci însă, lucrurile s-au schimbat în bine. Uimitor chiar, dacă stăm să ne gândim că anul acesta elevii de clasa a XII-a din Hotarele au înscris unele dintre cele mai bune note la Bacalaureat, atât în sesiunea din vară, cât și la cea din toamnă. Sesiunea iunie-iulie le-a adus un procent de 45,51%, iar cea care tocmai s-a încheiat a numărat circa 80 de procente, aproape de patru ori mai mult decât media la nivel național.

Cum au reușit elevii unei comune-fantomă să intre în topul celor mai deștepți copii ai țării? “Nu este nimic în neregulă cu aceste rezultate. Nu s-a copiat și nu a fost nimic în neregulă. Au fost supravegheați cu camere video și oricine poate să solicite aceste înregistrări și să le vadă. Nu am ce să le fac acestor copii, sunt rezultatelor lor corecte. În mare parte cei 80 de candidați din această sesiune de Bacalaureat de la Hotarele au avut de susținut doar proba la limba română, de asta se explică procentul mare de promovabilitate. Au făcut pregătire la școală și nu numai și e normal să obțină note mai mari”, explică Petre Petre,

EVZ.ro

Comenteaza acest articol

css.php