O expoziţie de icoane pe lemn va fi vernisată într-o cofetărie din Constanţa

O expoziţie de icoane pe lemn va fi vernisată într-o cofetărie din Constanţa

Mâine, 16 decembrie, 2016, ora 18, va avea loc la Cofetăria Moesis By Angelo (Bdv Mircea cel Batrân, nr 148, vis a vis de Liceul Internațional) evenimentul inedit, vernisajul expoziției de icoane pe lemn, Angelx. Icoanele au fost realizate de pictorul Dan Deaconu, artist ce poartă în spate o poveste tristă de viață, bolnav fiind și cu o familie numeroasă, soția și cei cinci îngerași.

Pictorul Dan Deaconu se află la a doua exprimare expozițională de sărbătoare, prima expoziție de icoane fiind “Sâmbăta lui Lazăr” unde el, tatăl, alături de fiul său au expus frânturi de suflet colorate. Dan Deaconu are convingerea ca din anonimat doar culorile sale îl pot scoate, iar pânzele lui sunt cele care îl ajută sa -și hrănească cei cinci copilași, arta fiind cea care îl face să depășească boala și sărăcia.

“Oamenii mă cunosc nu ca pe un artist sau ca pe un pictor, ci ca pe un zidar, faianțar, ca pe un meșter, dar pictura e cea care mă tine în viață și mă determină să lupt pentru copiii mei” a declarat Dan Deaconu.


Expoziția Angelx prezină peste 25 de icoane, expuse publicului spre a fi admirate și achiziționate, iar grupul de copii Mandolinata condus de profesorul Ilie Belcin, va încânta publicul cu un recital de colinde și bineînțeles, mandoline.

La eveniment vor fi prezenți și Costin Scurtu Directorul Muzeului Militar National “Regele Ferdinand”Filiala Constanța, Laura Giurgiu, Conf. Univ. Dr. Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Univ. Ovidius, Paula Vals, Manager Angelo, Stănică Enache, Președinte Inomar Cluster, Laura Stroe, Președinte Asociația Culturală Wild Art și Preotul Adrian Alexandru.

“Asociația Inomar Cluster și-a propus să susțină familia artistului Dan Deaconu pe termen lung, iar demesul artistic al acestuia va fi impulsionat de noi prin promovare și susținere în galerii de artă naționale și de ce nu și internationale. Noi sprijinim Excelența în toate domeniile, iar artistul Dan Deaconu nu poate trece neobservat în comunitatea constănțeană”, a afirmat Stănică Enache, Președinte Inomar Cluster.

Angelx este un eveniment organizat de Laura Stroe, Președinte Wild Art, Stănică Enache, Președinte Inomar Cluster și susținut de Moesis By Angelo., Asociația Culturală Astra Dobrogeanaă și Asociația Țăranii Dobrogeni.

Comenteaza acest articol

css.php